Yaralı Suriyeliler, Türkiyeye minnettar

Yaralı Suriyeliler, Türkiyeye minnettar -Ülkelerindeki olaylarda yaralanan biri muhalif asker iki Suriyeli, Elazığda tedavi ediliyor -Bombalı saldırıda yaralanan Hacı Ahmet: Hiç tanımadığın, yıllardır uzak bırakıldığın insanlar (T


ELAZIĞ (A.A) - Emrah Gökmen / İsmail Şen - Suriyedeki olaylarda yaralanan ve Elazığda tedavi edilen biri muhalif asker iki kişi, Türkiyeye minnettar.
     Suriyenin İdlip kentine Esed ordusu tarafından yapılan hava saldırısında iki ayağını ve bir gözünü kaybeden Menar Hacı Ahmet (28), özel bir hastanede tedavi ediliyor. Hacı Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyeye getirildiği andan itibaren gösterilen ilgiye çok şaşırdığını söyledi.
     Türkiyede tedavi olduğum sırada, ailemden daha çok ağlayan hemşireler, ağabeylerimden daha çok ağlayan doktorlar gördüm diyen Hacı Ahmet, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkının hep yanlarında durduğunu, bunu Suriye halkı olarak her zaman hissettiklerini dile getirdi.
     Hacı Ahmet, şunları söyledi:
     Başbakan Erdoğan, bu olayların başından beri hep halkın tarafında oldu. Daha çok, insan olarak hareket etti. Maalesef tek insanca hareket eden kendisi oldu ve Türk halkı da bize kucak açtı. Sadece bize değil mültecilere, Suriyede yaşayanlara bile yardımlar buradan gidiyor. Hiç tanımadığın, yıllardır uzak bırakıldığın insanlar, sana kucak açıyor, tedavi ediyor ve her türlü imkanı sunuyor. Herkese çok teşekkür ediyorum.
    
     -Kimyasal silah kullanıldığı iddiası-
    
     Ülkesinde yaşanan olaylara değinen Hacı Ahmet, Bu olayların başında, ben siyasi nedenlerden dolayı Şamda bir hapishanede yatıyordum ve o bölgeye kimyasal saldırılar düzenlenmişti. Hapishaneye haberler geliyordu, orada kimyasallardan dolayı insanların boğulduğunu, yarasız öldüğünü duyuyorduk. Bu, eskiden beri oluyordu ifadesini kullandı.
    
     -Ağır yaralı muhalif asker, sağlığına kavuşacak-
    
     Halep kentinde Esed askerlerince düzenlenen baskında yaralanan ve Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesinde tedavisi süren Ebu Ali kod isimli muhalif asker, Suriyede gözlerinin önünde çocukların, kadınların, yaşlıların öldürüldüğünü belirterek, ülkesinde yapılan zulmü insanların duyması için konuştuğunu söyledi.
     Esed rejiminin yıkılacağını iddia eden Suriyeli, Onların sayılı günleri kaldı, Allahın izniyle gidecekler. Özgür Suriye Ordusu, güçlü bir durumda dedi.
     Muhalif asker, olayların başından beri kendilerini yalnız bırakmadıkları ve her türlü insani yardımda bulundukları için Türk halkına teşekkür etti.
     FÜ Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Rahmi Onur da muhalif askerin kendilerine 3 ay önce ağır yaralı halde geldiğini, yapılacak son operasyonla tamamen sağlığına kavuşacağını belirtti.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Yaralı Suriyeliler, Türkiyeye minnettar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER