Yardım dağıtımında rencide hassasiyeti

Yardım dağıtımında rencide hassasiyeti -Kırşehir Belediyesinin Hayır Evinden yardım alan aileler, yardım sırasında birbirini görüp, rencide olmamaları için randevuyla çağrılıyor -Aileler, çocuk sayısı ve yaşam koşullarına gör


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Belediyesinin Hayır Evinden yardım alan aileler, yardım sırasında birbirini görüp, rencide olmamaları için randevuyla çağrılıyor.
     Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yenice Mahallesinde market gibi hizmet verecek şekilde açtıkları Hayır Evine, belediyenin yanı sıra hayırseverlerin de katkı sunduğunu söyledi.
     Marketten yararlanan kayıtlı 2 bin 13 ailenin birbirini görüp, rencide olmamaları için randevu sistemi uyguladıklarını anlatan Bahçeci, şunları kaydetti:
     Hayır Evi yetkililerimiz günde 25-30 aileye randevu veriyor. Bir gün önce vatandaşları telefonla arayıp, yarın size gıda ve kıyafet yardımında bulunacağız, saat kaçta gelebilirsiniz- diye soruyorlar. Hasta, yaşlı ve engelli olanları evlerinden alıp, tekrar evlerine bırakıyoruz. Talep edenlere gıda ve kıyafetlerini evlerine kadar götürüyoruz. Hayır Evine kayıtlı 2 bin 13 aile var. Bu ailelere yılda 2-3 kez yardım yapılıyor. Afganistan, Irak ve İranlı 40 sığınmacı aile de buradan yardım alıyor. 2 bin 13 aileyi alfabetik sıraya göre çağırıyoruz.
     Hayır Evinden yararlananların kullandığı poşetlerdeki ve hizmet aracının üzerindeki logoları da kaldırdıklarını vurgulayan Bahçeci, Bazı vatandaşlarımızın Hayır Evi aracının evine gelmesinden rahatsızlık duyduğunu fark ettik. Evine 100-200 metre kala araçlardan indiklerini gördük. Bunun üzerine, araçlarımızdaki ve poşetlerimizdeki Hayır Evi logosunu kaldırdık diye konuştu.
    
     -Barkod ve puan uygulaması-
    
     Kayıtlı ailelerin Hayır Evinden ihtiyaçları kadar yardım almaları için barkod ve puan sistemi uyguladıklarını da ifade eden Bahçeci, Örneğin, 4 kişilik bir ailenin gıda puanı 70, kıyafet puanı 150. Çocuk sayısına ve ihtiyaca göre bu puanlar artıyor. Ürünleri de barkod sistemiyle puanlayıp, ailelerin ihtiyaçları kadar malzeme almalarını sağlıyoruz dedi.
    
    
     Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Yardım dağıtımında rencide hassasiyeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER