Yardıma muhtaçlar iş sahibi yapılacak

Yardıma muhtaçlar iş sahibi yapılacak -Denizli Valisi Abdülkadir Demir: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aktif yardım alanların iş sahibi olmaları için çalışma yapıyoruz


DENİZLİ (A.A) - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aktif yardım alanların iş sahibi olmaları için çalışma yaptıklarını söyledi.
     Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun ekim ayı toplantısı, Vali Demir başkanlığında Denizli Polisevinde yapıldı.
     Demir, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, işverenler ve iş arayanları buluşturmak amacıyla görevlendirilen iş ve meslek danışmanlarının başarılı çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, valilik olarak bu çalışmaları yakından takip ettiklerini ve uygulamanın önemli olduğuna inandıklarını dile getirdi.
     Bu kapsamda bu yılın ilk 4 ayında 3 danışman ile 180 işyerinin ziyaret edildiğini ve yapılan 496 görüşme sonucu 57 meslek kursu faaliyeti ile 162 kişinin işe yerleştirilmesinin gerçekleştirildiğini kaydeden Demir, 9 aylık dönemde İŞKUR tarafından ise 241 kurs düzenlendiğini ve bu kurslara bin 813ü erkek, 2 bin 627si kadın olmak üzere toplam 3 bin 587 vatandaşın katıldığını, aynı dönemde düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden ise 358 kişinin faydalandığını bildirdi.
     Demir, ildeki istihdamın artırılması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aktif yardım alanlara yönelik de çalışma yürütüldüğünü belirterek, şunları söyledi:
     Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aktif yardım alanların iş sahibi olmaları için çalışma yapıyoruz. Aktif iş gücüne katılabilecek vatandaşların İŞKURun istihdam ve meslek edindirme kursları ile Genel Sağlık Sigortasının detayları hakkında bilgilendirilmesine yönelik bir çalışma yapılmasını istemiştik. Bu çalışmada 9 bölgeye ayrılan Denizlide, 4 bölgede yapılan ve 2 bölgede halen devam eden çalışmalar sonunda ilimizde 1 Ocak-1 Ekim tarihleri arasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından kullanılan Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi aracılığı ile 9 bin 750 kişinin iletişim bilgileri Denizli İŞKUR Müdürlüğüne online olarak bildirilmiştir.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Yardıma muhtaçlar iş sahibi yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER