Yaş çay alım fiyatı açıklandı

Yaş çay alım fiyatı açıklandı -Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: "Çay ürününün kalitesini yukarı çıkarmak için özel sektör ile birlikte topyekun mücadele etmeliyiz. Bu sadece bakanlığın, ÇAYKURun işi değildir" (Fotoğraflı


RİZE (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Çay ürününün kalitesini yukarı çıkarmak için özel sektör ile birlikte topyekun mücadele etmeliyiz. Bu sadece bakanlığın, ÇAYKURun işi değildir" dedi.
     Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlenen 2013 yılı yaş çay sezonu açılış toplantısına katıldı.
     Bakan yazıcı burada yaptığı konuşmada, çayın çok stratejik bir ürün ve bölge için çok önemli olduğunu vurguları.
     Bölgenin organik üretim için son derce uygun olduğunu ifade eden Yazıcı, Doğu Karadenizin dünyada çayın üzerine kar yağan tek bölge olduğunu belirterek, "Kar yağması haşerelerden temizliyor. Yaz aylarında kimyasal materyallerin kullanımından vazgeçmemiz Türk çayını dünyada Srilanka çayının önüne geçirir. 2023 yılı hedefine doğru giderken inşallah 10 marka hedefi içerisinde çayı da gerçekleştiririz" diye konuştu.
     Çayın kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan Yazıcı, "Çay ürününün kalitesini yukarı çıkarmak için özel sektör ile birlikte topyekun mücadele etmeliyiz. Bu sadece bakanlığın, ÇAYKURun işi değildir" dedi.
     Orman sahalarının çay tarlasına dönüştürüldüğü yönünde duyumlar aldığını belirten Yazıcı, üreticilere şu uyarılarda bulundu:
     "Sakın çay ekim sahası oluşturmak için ormanı eşelemek suretiyle genişletmeyin. Bazı ormanlık sahaların izinsiz çay bahçesine dönüştürüldüğü yönünde eylemler olduğunu duyuyoruz. Bunu yapmamalarını öneriyorum. Bu sahaların çayla ilgili yapacağımız çalışmalarda dikkate alınmayacağını belirtiyoruz. Mağduriyet yaşanmaması için hatırlatıyorum."
     Tekgıda-İş Sendikasının çay sezonu öncesi grev kararı aldığını hatırlatan Yazıcı, şöyle devam etti:
     "Grev elbet haktır ancak herkesin sosyal sorumluluk bilincinde davranması gerekiyor. Grev kararının sosyal sorumluluğa uygun olmadığını düşünüyorum. İsteklerinin karşılanması için toleranslı davrandık ancak önerilen çerçevede bir anlaşma yapmaktan kaçındılar. Artvinden Giresuna kadar işçi kardeşlerimiz sorumluluklarının bilincinde, haksızlığa sebep olacak bir greve destek vermediler. Ben işçi kardeşlerimi kutluyorum."
    
     -Oda ve borsa seçimleri-
    
     Bakan Yazıcı, oda ve borsa seçimlerinin 5174 sayılı yasa kapsamında yapılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Bir yarış var, önce sektörler meclis seçimlerini yapacak, sonra da yönetimlerini oluşturacak. Biz hiçbir yerde şunun yanında, şunun karşısında bir tutum içerisinde değiliz. Biz Türkiyeyi bir yere taşımak istiyoruz. Bir yerden aldık bir yere taşıdık. Daha ileri taşımak istiyoruz, neresi, 2023, 2051 ve 2071e taşımak istiyoruz. Türkiyenin o tarihler itibariyle hedeflerimiz var. Dolayısıyla hükümete ayak uydurabilen, vizyonuna uygun, katkı sağlayacak arkadaşlardan bu yapıların oluşturulmasını istiyoruz. İlişkimiz bu boyutta özelliktedir."
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Yaş çay alım fiyatı açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER