Yaşlı kadının sefaletine devlet baba son

Yaşlı kadının sefaletine devlet baba son verdi -Ağında, elektriği ve suyu olmayan 5 metrekarelik metruk bir yerde yaşam mücadelesi veren yaşlı kadının imdadına Kaymakam Nedim Akmeşe yetişti -Hafize Aydın: -Kışın bir odanı


ELAZIĞ (A.A) - Mehmet Ağın / Ömer Fansa - Elazığın Ağın ilçesinde ağabeyi tarafından olumsuz şartlarda yaşamak zorunda bırakıldığı öne sürülen 58 yaşındaki Hafize Aydın, Kaymakamlık tarafından kızının yanına yerleştirildi.
     Ağın Kaymakamı Nedim Akmeşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuzgeçe Mahallesinde ağabeyinin yanında kalan Hafize Aydının son derece olumsuz şartlarda yaşamaya mahkum bırakıldığı yönünde ihbar aldıklarını söyledi.
     Bunun üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından (SYDV) iki görevliyi durumu incelemek üzere eve gönderdiğini ancak kadının ağabeyinin çeşitli bahanelerle Aydını göstermemeye çalıştığını ifade eden Akmeşe, bunun üzerine Keban Sulh Hakimliğinden alınan arama izniyle polis marifetiyle Aydını görmek üzere eve gittiklerini belirtti.
     Yaşlı kadının evin alt kısmında kullanılmayan bir odada kaldığını gördüklerini anlatan Akmeşe, Yaklaşık 5 metrekare, elektriği, suyu, tuvaleti olmayan, sobası da yanmayan metruk bir yerde yaşamaya mahkum bırakıldığını gördük. Kendisini sağlık taramasından geçirdikten sonra kızının yanına yerleştirdik. Ancak kızının da maddi durumu çok iyi olmadığı için geçici olarak burada kalacak dedi.
     Akmeşe, Aydının Arapgir Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrollerinde sol dizinde soğuktan dolayı kısmi felç ve gözlerinde iltihap geliştiğinin belirlendiğini aktardı.
     Yaşlı kadının sağlığına kavuşması için her türlü tedavinin yapılacağını dile getiren Akmeşe, Aydının ağabeyinin savcılık tarafından ifadesinin alındığını, adli soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.
    
     -Prefabrik ev tahsis edilecek-
    
     Kaymakam Akmeşe, yaşlı kadının kızının maddi durumunun iyi olmadığını belirterek, Kendisini, kızının evinin yakınlarında belediyenin vereceği bir arsa üzerine Valiliğimiz tarafından temin edilecek prefabrik bir eve yerleştireceğiz. Bundan sonra SYDV imkanlarıyla kendisine sahip çıkacağız dedi.
     Hafize Aydın ise 3-4 yıl öncesine kadar Bademli köyünde ağabeyinin evinin yanındaki kendi evinde yaşamını sürdürdüğünü söyledi.
     Son yıllarda köyde kış mevsiminde kimse kalmamaya başlayınca kendisini de Ağına geldiğini ve ağabeyinin evinin altında depo gibi küçük bir yerde kaldığını ifade eden Aydın, Kışın bir odanın içinde kapalı kapıda gün yüzü görmeden oradaydım. Suyu, elektriği yok, yattığım, oturduğum yer çöplük gibiydi. Eski bir sobam vardı diye konuştu.
     Kaymakamımızdan Allah razı olsun diyen Aydın, kaldığı yerin önünden devamlı küçükbaş hayvanların geçtiğini, ayrıca sobanın da tüttüğü gerekçesiyle yakmasına izin verilmediğini öne sürdü.
     Kendisine yemeğin üst kattan iple sarkıtılarak verildiğini iddia eden Aydın, banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılamakta da zorluklar yaşadığını öne sürdü.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yaşlı kadının sefaletine devlet baba son Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER