8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -MHP Samsun Milletvekili Şimşek: 8 Mart günü, kadın olmanın anlam ve önemi üzerine etraflıca düşünmek, samimi bir şekilde kafa yormak ve kadınların karşılaştığı zorlukları ele almak için iyi bir fırsattır


SAMSUN (A.A) - MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, 8 Mart günü, kadın olmanın anlam ve önemi üzerine etraflıca düşünmek, samimi bir şekilde kafa yormak ve kadınların karşılaştığı zorlukları ele almak için iyi bir fırsattır dedi.
     Şimşek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında kadınlara yönelik şiddete işaret etti.
     Kadınlarımıza yönelik insanlığa sığmayan saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı ne yazık ki hazin bir vakadır diyen Şimşek, şöyle devam etti:
     8 Mart günü, kadın olmanın anlam ve önemi üzerine etraflıca düşünmek, samimi bir şekilde kafa yormak ve kadınların karşılaştığı zorlukları ele almak için iyi bir fırsattır. Cumhuriyet döneminde, eğitim öğretim alanlarında, Türk kadını büyük başarılar elde etmiştir. Türk kadınının bu başarıları, günümüzde de devam etmektedir. Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınlarımız, ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarının bulunduğu bir gerçektir. Türkiye Cumhuriyetinin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri misyonu yaşatma görevini, ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatap olmalarına rağmen, hiçbir fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş modern ve çağdaş Türkiyenin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır. Ne var ki son yıllarda ülkemizde kadınların karşılaştığı zorluklar giderek fazlalaşmıştır. Kadınlarımıza yönelik insanlığa sığmayan saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı ne yazık ki hazin bir vakadır. Sokak ortasında arkası arkasına katledilen, töre ve geleneklerin gerisine gizlenen katiller tarafından gencecik yaşta hunharca kıyılan kadınların, genç kızların dramları millet olarak yüreğimizi sızlatmaktadır. Kadınların ulusal ve yerel siyasette yeterli sayıda temsil edilememesi ve kendi gelecekleri hakkında verilen kararlara katılamaması dolayısıyla, eğitiminden çalışma yaşamına, aile yaşamından sağlığa ve uğradığı şiddete kadar, yaşadığı ağır sorunlar ve eşitsizlikler devam edecektir.
     Şimşek, bu sorunların giderilmesi için önerilerini şöyle sıraladı:
     Sosyal güvenlik kapsamında olmayan ve muhtaç durumda bulunan kadınlarımıza güvenli barınma imkanları sağlanmalı ve hayatlarını idame ettirebilecekleri devamlı bir iş ve gelire kavuşmaları temin edilmelidir. Çalışan kadınların, iş hayatında başarılı ve ev hayatında mutlu olmalarına engel teşkil edebilecek ortak meselelerin çözümüne yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Kadınlarımızın siyasi katılımına destek verilmeli ve kadınlarımızı siyasete çekecek mekanizmaları artırıp siyasete olan isteksizliği ve korkuyu giderici tedbirler alınmalıdır, tüm siyasi partilerimiz sadece hamasi şekilde tarihi, dini kültürel referansları tekrarlayarak değil, Türk kadınına hak ettiği değeri verecek bilinci süratle devreye sokarak hem kamusal alanda hem de sosyal yaşamda destek olmalıdır. Bu vesileyle her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının, Türk analarının Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, hepsine en iyi dileklerimle saygılarımı sunuyorum.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER