Yaşlılar Haftası kutlamaları

Yaşlılar Haftası kutlamaları


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesinde Yaşlılar Haftası dolayısıyla konferans düzenlendi.
     BEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bakım Hizmetleri ve Yaşlı Bakımı Bölümü öğrencilerince düzenlenen programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney, yaşlıların, bilgi ve tecrübeleriyle büyük bir rehber durumunda olduğunu söyledi.
     BEÜ olarak yaşlı bakımının önemini anladıklarını ve bu alanda yaşlı bakımı programı açtıklarını ifade eden Güney, şöyle konuştu:
     Bu durum bizim için bir ayrıcalık. Bu konuya ne kadar önem verdiğimizi açtığımız hizmet programları ve bölümlerle gösteriyoruz. Bu alandaki bölüm ve programlar dünyanın her yerinde büyük bir hızla yayılıyor. Özellikle bu bölümde okuyan öğrencilerimizi kutluyorum. Her doğan canlı yaşlanır ve ölür. Bu durum tabiatın bir kanunu. İnsan gençliğinde yaşlılara hürmet ediyorsa yaşlandığında ona saygı gösterecek gençlerle karşılaşır. Bu vesileyle Yaşlılar Haftasını kutluyorum.
     Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Hatice Öntürk ise yaşlılara gerekli saygı ve sevginin gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.
     Öntürk, programı hazırlayan hemşirelik, bakım hizmetleri ve yaşlı bakımı bölümü öğrencilerini tebrik ederek, Büyüklerin varlığı ailenin temel birliğidir. Çocuklarımıza, büyüklerimize karşı gösterilmesi gereken sevgi ve saygıyı iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor dedi.
     Programa üniversitenin idari ve akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Yaşlılar Haftası kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER