Yaşlılar Haftası

Yaşlılar Haftası -Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bozdemir: -Kimileri için yaşlılık bir yıkım dönemi olarak algılanırken kimileri içinse yaşlılık yaşamın altın çağı olarak algılanmaktadır


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, kimileri için yaşlılığın bir yıkım dönemi olarak algılanırken, kimileri ise içinse yaşlılığın yaşamın altın çağı olarak algılandığını bildirdi.
     Bozdemir, 18-24 tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, tüm canlılarda olduğu gibi, insanlarında doğup, büyüdüğü, geliştiği, olgunlaştığı, yaşlandığı ve öldüğünü belirterek, görüldüğü gibi yaşlılığın, yaşamın son evresini içerdiğini kaydetti.
     Kimileri için yaşlılık bir yıkım dönemi olarak algılanırken, kimileri ise içinse yaşlılık yaşamın altın çağı olarak algılandığını ifade eden Bozdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Sanayi devrimi ile ortaya çıkan teknolojik gelişmeler toplumsal alanda da birtakım değişikliklere neden olmuştur. Birkaç kuşağı bir arada barındıran geniş aile tipi, yalnızca anne baba ve çocuklardan oluşan çekirdek aileye dönüşmüş ve yaşlıların bakımı sorun olmaya başlamıştır. Teknoloji ve toplumsal alandaki bu değişmelere paralel olarak, tıp alanındaki gelişmeler insan ömrünün uzamasına ve dolayısıyla nüfusun yaşlanmasına neden olmuştur. Kendi değer yargıları ile günlük yaşamını bağdaştıramayan yaşlılar, çocuklarının yanında rahat edemediği için kendileri gibi düşünen yaşıtları ile beraber olabilecekleri bir yer arama zorunluluğunu hissetmişlerdir. Huzurevleri bu ihtiyaçtan doğmuştur. Kırıkkalede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının inisiyatifi ile bir huzurevi açılma çalışması başlatılmıştır. Şuan da bu çalışma proje aşamasında olup yakın bir zamanda yapım çalışmalarına başlanacaktır. Ayrıca ilimizde yaşlı hizmetlerine yönelik Aile ve Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezi bulunmaktadır. Bu merkez 16 Şubat 2013 tarihinde açılmış ve şu anda 250 üyesi bulunmaktadır.
     Bozdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezinin amacı; yaşamını evde ailesi, akrabalarıyla veya yalnız sürdüren sağlıklı yaşlılar ile demans, alzheimer ve benzeri hastalığı olan yaşlıların yaşam ortamlarını iyileştirmek, boş zamanlarını değerlendirmek, sosyal, psikolojik ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olmak, rehberlik ve mesleki danışmanlık yapmak, kendi imkanlarıyla karşılamakta güçlük çektikleri konular ile günlük yaşam faaliyetlerinde destek hizmetleri vermek, ilgilerine göre faaliyet grupları kurarak sosyal faaliyetler düzenlemek suretiyle sosyal ilişkilerini zenginleştirmek, aktivitelerini artırmak ve gerekli olduğu zamanlarda aileleri ile dayanışma ve paylaşma sağlanarak yaşlının yaşam kalitesini arttırmak amacıyla gündüzlü bakım hizmeti sunmaktır. Yaşlıların toplumdaki ve aile içerisindeki konumlarını korumak ve güçlendirmek amacıyla, 18-24 Mart tarihleri arası ülkemiz genelinde her yıl Yaşlılar Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu doğrultuda 20 Mart 2013 tarihinde saat 14.00de Kültür Merkezinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezi tarafından yaşlılara Saygı haftası programı düzenlenecektir. Tüm yaşlılarımızın yaşlılar haftasını kutlar, yaşlılar haftası etkinliğimize davet ederiz.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Yaşlılar Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER