Yaşlılara Saygı Haftası

Yaşlılara Saygı Haftası -Hatay Valisi Lekesiz: Yaşlılarımız, toplumun hafızasıdır


HATAY (A.A) - Hatay Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Yaşlılara Saygı Haftası etkinlikleri kapsamında eğlence programı düzenlendi.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte, yaşlıların toplumda olmaması durumda, değerlerini, birikimlerini gelecek kuşaklara aktaramayacağını, dolayısıyla yaşlıların baş tacı olduklarını söyledi.
     Yaşlıların günlerini keyifle geçirmeleri için onlara yardımcı olunması, birikimlerinden faydalanılması, tecrübelerini çocuklara ve kendilerine aktarmalarına fırsat verilmesi gerektiğinin altını çizen Lekesiz, Yaşlılarımız, toplumun hafızasıdır. Yaşlılarımızın yaşama sevinçlerini diri tutmalarını sağlayalım. Düne göre hayat daha hızlı akıyor ve daha fazla koşturuyor olabiliriz ama tüm bu meşguliyetimiz yaşlılarımızı ziyaret etmemize engel olmamalıdır diye konuştu.
     Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven de, yaşlılığın, insanoğlunun çok değerli ve hassas bir dönemi olduğunu kaydetti.
     Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürün ve değerlerin yarınlara taşımasını sağlayan en değerli varlıklar olduğunu belirtti.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Sebahattin Büyüktelli de yaşlılara sahip çıkmanın toplumun görevi olduğunu söyledi.
     Etkinlikte şiir dinletisi, Huzurevi Türk Halk Müziği Konseri tiyatro ve halk oyunları gösterisi sunuldu.
     Programa Hatay Valisi Lekesizin eşi Zehra Lekesiz, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, 2. Hudut Alay ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Başoğlu, Hatay Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Yurdagül Ergüner, Yaşlılara Destek Derneği Başkanı Nazime Emir, Hatay Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri ve personeli, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Salim Taş
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Yaşlılara Saygı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER