Yatalak hastanın 6 yıl sonra pazarda

Yatalak hastanın 6 yıl sonra pazarda dolaşma mutluluğu -Milasta Evde Bakım Hizmeti veren görevliler, 6 yıldır yatağa bağımlı olan hastayı evinden çıkarıp pazara götürdü


MUĞLA (A.A) - Milasta yatalak hasta, Evde Bakım Hizmeti görevlileri tarafından 6 yıl sonra ilk kez evden çıkarılarak pazarda dolaştırıldı.
     Milasta 6 yıl önce Gullen Barre Sendromu (kas hastalığı) nedeniyle yatağa bağımlı olan ve Hacı İlyas Mahallesi Sarıbenli Caddesi No 19daki evinden dışarı çıkamayan Hasan Altaşa (85) 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmeti görevlileri tarafından 1,5 yıl önce evde bakım hizmeti verilmeye başlandı.
     Bugüne kadar sadece evde bakım hizmeti veren 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmeti görevlileri Dr. Gökhan Güneren, hemşireler Pembe Gültekin, Gülay Gençarslan ve sağlık personeli Fevzi Şahin, ilçede bir ilke imza atarak hastalara psikolojik destek olması amacıyla özel isteklerini yerini getirmeye başladı.
     Evden sadece hastaneye gitmek amacıyla çıkarılan Hasan Altaş, evde bakım hizmeti uzmanlarına dışarıda dolaşmak istediğini söyledi. Evde bakım hizmeti uzmanları tarafından tekerlekli sandalyeyle çıkarılan ve Milasta Salı Pazarında dolaştırılarak alışveriş yapma imkanı sunulan Altaş, 6 yıl sonra ilk kez pazarda dolaşmanın mutluluğunu yaşadı.
     Hasan Altaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini çok iyi hissettiğini ve moralinin düzeldiğini ifade etti. Dışarıya sadece hastaneye gitmek için çıktığını kaydeden Altaş, dolaşmak için dışarıya en son ne zaman çıktığını hatırlamadığını anlattı.
     Hasan Altaşa 1,5 yıldır evde bakım hizmeti verdiklerini bildiren Dr. Gökhan Güneren, yatağa bağımlı ve hastaneye gidemeyecek durumdaki hastalara evlerinde hizmet verdiklerini söyledi. Tahlillerin ardından çözülebilecek hastalıkları evde, çözülemeyecek hastalıkları ise hastanedeki tedavi ettiklerini vurgulayan Güneren, şöyle konuştu:
     Hastalarımız genel olarak yatağa bağlı. Bu hastamız ise kas hastalığı nedeniyle yaklaşık 6 yıldır dışarı çıkamıyor. Bu nedenle yeni bir uygulamaya başladık. Bu çalışmamızda insanların ruh halinin de daha iyi olmasını amaçladık. Hastamızın isteği dışarıda dolaşarak pazarı gezmek. Biz de bu doğrultuda dolaşmaya çıktık.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı / Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yatalak hastanın 6 yıl sonra pazarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER