Yazar Cemil Meriç, Trabzonda anıldı

Yazar Cemil Meriç, Trabzonda anıldı


TRABZON (A.A) - Yazar Cemil Meriç, Trabzonda anıldı.
     Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen programa Meriçin kızı Prof. Dr. Ümit Meriçin yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve çok sayıda izleyici katıldı.
     Prof. Dr. Ümit Meriç, burada yaptığı konuşmada, Cemil Meriçin gönüllerin ancak kalemlerle fethedilebileceğine inandığını ve hayatı boyunca da bu konuda mücadelesini sürdürdüğünü dile getirdi.
     Prof. Dr. Meriç, Cemil Meriç bir masa başı insanıydı. Gözleri gördüğü ve gözlerini kaybettiği dönemde o, asıl insanlık savaşının insanın kendi kendini fethetme, çevresini, dünyayı tanıma savaşının masa başında olacağını idrak edenlerdendi. Cephelerde, silahlarla değil, kalemlerle gönüllerin fethedilmesinin lazım geldiğini düşünürdü diye konuştu.
     Prof. Dr. Meriç, babası Cemil Meriçin ideallerini gerçekleştirmek için doğru bildiğinden ödün vermediğini sözlerine ekledi.
     Programın sonunda Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Cemil Meriçi daha yakından tanıma imkanı verdiği için kızı Meriçe teşekkür ederek plaket verdi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Yazar Cemil Meriç, Trabzonda anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER