Yazar Vakkasoğlu Bitliste konferans verdi

Yazar Vakkasoğlu Bitliste konferans verdi


BİTLİS (A.A) - Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Bitliste Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi kapsamında düzenlenen konferansa katıldı.
     Konferansta konuşan Vali Veysel Yurdakul, bu tür konferansların gönül elçilerinin, gönül hareketleriyle ve gönül güzellikleriyle anlam kazandığını söyledi.
     Yurdakul, "Bitlis olarak müstesna günler yaşıyoruz. Bir taraftan Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında, Peygamber Efendimizin bize getirdiklerini caddelerde, sokaklarda paylaşmaya çalışıyoruz. Öbür taraftan bir yıl boyunca buluşacağımız yüzün üzerinde yazarla, farkındalığımızı, bilincimizi, şuurumuzu artırmaya çalışıyoruz" dedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Yoldaş ise gönül elçileri projesinin ilde çeşitli faaliyetlerle yürütüldüğünü ifade etti.
     Çeşitli sıkıntıları olan birçok ailenin, gönül elçileri aracılığıyla gerekli kamu kurumlarına yönlendirildiğini ifade eden Yoldaş, şöyle konuştu:
     "3 aylık sürede 33 bilgilendirme programı düzenledik. Toplantılar yaptık. Sonuç olarak bu sürede sitemize kayıtlı 2 bin 150 gönül elçisi var. Yine gönül elçilerinin yaptıkları çalışmalarda, ekonomik yoksulluk içinde olan 55 aileye müdürlüğümüzce bir yıllık süreli ekonomik destek sağlandı. 4 çocuğaysa koruyucu aile bulundu ve ödemeleri de yapılacaktır."
     Konuşmaların ardından Vakkasoğlu, "Aile ve Gönüllü Hizmetler" konulu konferans verdi.
     Konferansa, Vali Yurdakulun eşi Emine Yurdakul, Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz ve gönül elçileri katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Yazar Vakkasoğlu Bitliste konferans verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER