Yeni CHP İl Başkanı Kökün odasındaki

Yeni CHP İl Başkanı Kökün odasındaki Baykal fotoğrafının kaldırılması -Eski CHP İl Başkanı Ülken: -Kökün ilk icraatının kurucu genel başkanının portresini makamdan kaldırması, son derece üzücüdür


ANTALYA (A.A) - Eski CHP İl Başkanı Özer Ülken, Kökün ilk icraatının kurucu genel başkanının portresini makamdan kaldırması, son derece üzücüdür dedi.
     Özer Ülken, yaptığı yazılı açıklamada, 26 Mayısta yapılan CHP İl Başkanlığına seçilen Devrim Kökün göreve başlamasının ardından il başkanlığı makamında eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykala ait fotoğrafı kaldırmasına tepki gösterdi.
     Kongrede bayrağın Devrim Kök başkanlığındaki yönetime geçtiğini hatırlatan Özer Ülken, kendilerinin ise her zaman partinin neferi olduklarını, her şartta ve koşulda yeni yönetimin yanında yer alacaklarını bildirdi.
     Kongre salonunda CHPye yakışmayan bir çok gelişme yaşandığını ileri süren Ülken, Divan Başkanımız, Parti Meclis üyemiz ve İstanbul Milletvekilimiz Fatma Nur Serter, önceki Genel Başkanımız Deniz Baykal ve şahsımın sık sık yuhalanması, ne yuhalayanlara yakışmıştır ne de yuhalatanlara, yuhalamalara engel olamayanlara dedi.
     İl Başkanı Devrim Kökün sürekli birlik mesajları verdiğini ancak kongre salonunda Deniz Baykal başta olmak üzere parti meclis üyelerine, milletvekillerine ve kendisine selam vermediğini öne süren Ülken, bunları gündeme getirmediğini, devir teslim törenine giderek, kendisine başarı dilediğini belirtti.
     Ülken, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Kökün ilk icraatının kurucu genel başkanının portresini makamdan kaldırması, son derece üzücüdür. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürkten mevcut Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğluna kadar tüm genel başkanlarımız bizim için önemlidir ve saygıya değerdir. Bu nedenle olayı duyar duymaz Başkan Kökü aradım ve neden portrenin kalktığını sordum. O da haberi olmadığını, partiye gidip tekrar beni arayacağını kaydetti. Ben de Nasıl olur da il başkanının haberi olmadan böyle bir iş yapılır- dedim. Sonra beni arayarak, Üzerinde durmayalım, büyütmeyelim. Arkadaşlar indirmiş dedi. Başka bir yerde genel başkanlar için yeni bir düzenleme yapılacağın bildirdi.
     Devrim Kökün kamuoyundaki tepkiler üzerine yeni bir düzenleme yaparak eski başkanlar için küçük bir pano yaptırdığına değinen Ülken, açıklamasında, Sayın Başkan, yeni döneme şanssız ve yanlış bir uygulamayla başladı. Umarım bu hatasını telafi eder. Bundan sonra Antalya ve Türkiye kamuoyunun tepkisini alacak böylesi girişim ve davranışlarda bulunmaz. Şunu herkes bilmelidir ki kurucu Genel Başkanımız Baykala, Antalyanın, Türkiyenin ve dünyanın ihtiyacı vardır dedi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Yeni CHP İl Başkanı Kökün odasındaki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER