Yeni sınır kapısı iş adamlarını buluşturacak

Yeni sınır kapısı iş adamlarını buluşturacak -Türkiyenin, Kazbegi-Verhni-Lars Sınır Kapısı aracılığıyla Rusya Federasyonunun Kuzey Kafkasya Federal Bölgesini yeni pazar edinmesi için iki ülkenin iş adamları, Trabzonda düzenlenecek


TRABZON (A.A) - Tuğba Yardımcı Mısır - Türkiyenin, Kazbegi-Verhni-Lars Sınır Kapısı aracılığıyla Rusya Federasyonunun Kuzey Kafkasya Federal Bölgesini yeni pazar edinmesi için iki ülkenin iş adamlarının katılacağı "Türk-Rus İş Forumu" düzenlenecek.
     Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliğin büyük mücadeleler sonucunda, Rusya Federasyonuna Türkiyeden en kısa sürede kara yolu ile ulaşım sağlayan Gürcistan üzeri transit geçişli Kazbegi-Verhni Lars Gümrük Kapısının açıldığını belirtti.
     Kazbegi-Verhni Lars Gümrük Kapısının hitap ettiği Rusya Federasyonunun Kuzey Kafkasya Federal Bölgesinin, Doğu Karadenize yakınlık avantajına sahip olduğunu ifade eden Gürdoğan, "Bölge, hitap ettiği 12 milyona yakın nüfusu barındırması, ortak kültürel ve tüketim alışkanlıklarımız nedeniyle çok cazip bir pazar fırsatı sunmaktadır. Kuzey Kafkasya bölgesindeki altyapı yatırımlarının yanında, önümüzdeki yıllar için yapılması planlanan turizm yatırımları nedeniyle inşaat ve yapı sektörleri açısından da büyük fırsatlar barındırmaktadır" dedi.
     Gürdoğan, Sarp Sınır Kapısından hareketle 7-8 saatte bu kapıdan Rusya Federasyonuna ulaşılabileceğini vurgulayarak, "Bu da pazarın ihracatçılarımız açısından avantajını açıkça ortaya koymaktadır" diye konuştu.
    
     -"Foruma 60a yakın iş adamı katılacak"-
    
     Rusya Federasyonunun Kuzey Kafkasya Federal Bölgesinden 60a yakın iş adamının, DKİB Genel Sekreterliğince organize edilen alım heyeti programı kapsamında Trabzona geleceğine dikkati çeken Gürdoğan, şöyle devam etti:
     "10-11 Haziran 2013 tarihleri arasında, Doğu Karadeniz-Rusya Federasyonu Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi Ticaret Köprüsü adı altında program düzenleyeceğiz. Etkinliğe Rusya Federasyonunun Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi cumhuriyetlerinden Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti, Kuzey Osetya-Alania Cumhuriyeti, İnguşetye Cumhuriyeti ve Dağıstan Cumhuriyetinden gıda, tüketim, inşaat ve yapı malzemeleri sektörlerinden 60a yakın iş adamı katılacak. İş adamları, Doğu Karadenizdeki ihracatçılarla ikili iş görüşmeleri yapacak."
     Gürdoğan, Türk-Rus İş Forumuna iş adamlarının yanı sıra Rusya Federasyonundan bakanlık üst düzey temsilcileri ve özerk cumhuriyet bakanlık yetkililerinin de katılacağını anlatarak, "Bu kapsamda ülkemizden de ilgili bakanlarımız foruma davet edildi. Doğu Karadeniz için yeni bir pazar olan Rusya Federasyonu Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi ile ticari ilişkilerimizin en üst düzeyde geliştirilmesi amacıyla bölgemizdeki ilgili sektörlerde faaliyet gösteren bütün firma ve ihracatçıları foruma katılmaya davet ediyorum" dedi.
     İhracatçıların foruma katılarak, Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi Cumhuriyetlerinden gelecek iş adamları ile ikili iş görüşmesi yapmalarının ve şimdiden ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çapa sarf etmelerinin büyük önem taşıdığını dile getiren Gürdoğan, "Ayrıca forumda ilgili bakanlık temsilcileri ile de düzenleyeceğimiz görüşmelerde Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi Vladikavkaz ve Mahaçkale illerinde Türk lojistik merkezleri kurulması konusunu da ele alacağız" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Yeni sınır kapısı iş adamlarını buluşturacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER