Yeni teşvik paketi, Güney Koreli firmalara

Yeni teşvik paketi, Güney Koreli firmalara ilaç gibi geldi -Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Kang: -Türkiyedeki yatırımlarını teşvik paketi ile büyütmek isteyen firmalarımız var -Hükümetin açıkladığı teşvik paketi ile


BURSA (A.A) - Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Başkatibi Hyo-Sung Kang, Türkiyedeki yatırımlarını teşvik paketi ile büyütmek isteyen firmalarımız var dedi.
     Uludağ İhracatçı Birliklerinden (UİB) yapılan açıklamaya göre UİBde düzenlenen Güney Kore Bilgilendirme Seminerinde konuşan Hyo-Sung Kang, yeni teşvik paketinden yararlanmak isteyen orta ve büyük ölçekli Güney Kore firmalarının olduğunu, ancak şu ana kadar sadece Hyundainin onay aldığını söyledi.
     Hyo-Sung Kang, İzmitte mevcut yatırımı olan ve hükümetin açıkladığı teşvik paketi ile yatırımına 1 milyar liralık ilave yatırım yapma kararı alan Hyundai Assan firması, Türkiyede ciddi yatırımları olan diğer Güney Koreli firmalara da öncü oluyor dedi.
     Teşvik paketinden yararlanmak için otomotiv sektöründe ilk başvuruyu yapan firmanın Hyundai Assan olduğunun altını çizen başkatip, Duyumlarımıza göre, Türkiyedeki yatırımlarını teşvik paketi ile büyütmek isteyen firmalarımız var. Taleplerini ilgili kurumlara iletmiş durumdalar diye konuştu.
     Ekonomi Bakanlığı Güney Kore Ülke Masası Sorumlusu Pınar Aslan ise Neden Güney Kore- sorusuna karşılık gelen cevapları katılımcılara aktardı.
     Son yıllarda Güney Kore toplumunun tüketim alışkanlıklarında artış olduğunu belirten Aslan, bu nedenle bu ülkenin önemli bir pazar olabileceğini dile getirdi.
     Aslan, Güney Koredeki söz konusu tüketici tercih ve eğilimlerinin dikkate alınmasıyla, pazar payının da artacağını belirterek, Yatırım ilişkileri, Güney Kore ile yatırım alanındaki ilişkilerimizin derinleştirilmesi, istikrarlı ve kalıcı iş birliğinin oluşturulması açısından önemli bir süreci oluşturmaktadır dedi.
     Aslan, Hyundai, LG, KT&G gibi dev şirketlerin de yer aldığı 161 Güney Koreli firmanın Türkiyede yatırımları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Güney Koreli firmaların ülkemizde, otomotiv, bilişim ve elektronik, madencilik, turizm ve imalat sanayi olmak üzere çeşitli alanlarda yaklaşık 410 milyon dolarlık yatırımı mevcuttur. Müşavirliğimizin de katkılarıyla çelik devi POSCOnun Bursada 24 milyon dolar tutarında yatırım yapma kararı alması, Koreli firmaların küresel kriz döneminde dahi ülkemizi bölgesel bir üretim ve dağıtım üssü olarak değerlendirmeye devam ettiğinin somut bir göstergesidir.
     UİBin yazılı açıklamasında, yeni teşvik paketinin, Güney Koreli firmalara ilaç gibi geldiği vurgulandı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Yeni teşvik paketi, Güney Koreli firmalara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER