Yeni yıla işsiz girdiler

Yeni yıla işsiz girdiler -Mersinin Silifke ilçesinde 2013 yılının ilk saatlerinde işten çıkartılan 20 özel güvenlik görevlisi eylem yaptı


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesinde, 2013 yılının ilk saatlerinde işten çıkartılan 20 özel güvenlik görevlisi eylem yaptı.
     Silifke Devlet Hastanesinde çalışırken işten çıkarılan güvenlik görevlileri, hastane bahçesinde aileleri ve çocuklarıyla Eşlerimiz, çocuklarımız aç, 2013 yılın ilk işsizleri, Özlük haklarımızı istiyoruz dövizleriyle toplanıp, işten çıkarılmalarına sloganlar atarak tepki gösterdi.
     İşten çıkarılan özel güvenlik görevlisi Şadiye Sarıkaya, arkadaşları adına yaptığı basın açıklamasında sözleşmeleri yenilenirken kendilerinden tazminatlarını aldıklarına dair imza alındığını bugün ise işsiz kalmış olmanın şaşkınlığını yaşadıklarını söyledi.
     İşten çıkarıldıklarına dair kendilerine bir belgenin verilmediğini ifade eden Sarıkaya, konuyu hukuk yoluyla çözmeye çalışacaklarını kaydetti.
     Gerekçesiz olarak işten çıkarıldıklarını savunan Sarıkaya şöyle devam eti:
     Silifke Devlet Hastanesinde Atılım şirketi adı altında çalışan 20 güvenlik personeli firma değişikliği nedeniyle hiçbir gerekçe gösterilmeden 31 Aralık 2012 tarihinde saat 24.00de işlerine son verildi. 20 güvenlik personeli yaklaşık 8 yıldır burada görev yapıyordu. Hiçbir sorun teşkil etmeden hizmet vermemize rağmen eş ve çocuklarımızla birlikte yeni bir yıla işsiz, ekmeksiz, aşsız girdik. Mağdur edilen bu arkadaşlarımızın işlerine dönünceye kadar mücadeleye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz.
     13 yaşındaki Ece Durmaz da, işten çıkartılan annesine destek vermek amacıyla yaptığı konuşmada, Annem ve arkadaşları hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartıldılar. Annem bana ve anneanneme bakıyordu. Şimdi bize kim bakacak. Bu insanlarda hiç mi vicdan kalmamış. Annemin ve arkadaşlarının bir an önce işlerine tekrar dönmesini istiyorum diye konuştu.
     Basın açıklaması sonrası slogan atan grup, olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Yeni yıla işsiz girdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER