Yeni yılı mezarlıkta karşıladılar

Yeni yılı mezarlıkta karşıladılar -Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Belediye Meclis üyeleri, yeni yıl girerken, Terzibaba Türbesinin de bulunduğu mezarlıkta dua etti


ERZİNCAN (A.A) - Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Belediye Meclis üyeleri, yeni yılı Terzibaba Türbesinin de bulunduğu mezarlıkta dua ederek karşıladı.
     Hava sıcaklığının eksi 10 dolaylarında olduğu kentte, Çakır ve Belediye Meclis üyeleri, şehir merkezine 2 kilometre uzaklıktaki Terzibaba Mezarlığına geldi.
     Çakır ve beraberindekiler, yeni yıla Terzibaba Türbesi ve bazı mezarların başında dua ederek girdi.
     Belediye Başkanı Yüksel Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın birçok bölgesinde zulüm, baskı, silahlar altında inleyen kardeşlerinin olduğunu vurguladı.
     İnsanlık adına, büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını dile getiren Çakır, Bu mezarlıkta bulunan bütün büyüklerin ve geçmişlerimizin de ruhlarını şad etmek ve anmak suretiyle onların ruhlarına birer Fatiha göndermek suretiyle, bugün burada bir ortam oluştu. Arkadaşlarımızla beraber yeni yıla geçmişimizi yad ederek, muhasebesini yaparak, o anlamda da önümüzdeki zaman dilimi içerisinde geçmişten çıkarttığımız ibret vesikası olabilecek derslerle önümüze bakmak anlamında bir muhasebe yapmak açısından buradayız diye konuştu.
     Belediye Meclis Üyesi Hasan İşcan da, Ülkemiz için, şehrimiz için, dünya insanlığı için savaşların olmadığı, barışın olduğu yeni bir yıl diliyorum. Bir gün doğduk, mutlaka bir gün öleceğiz. Hem geçmişimizin hem şehitlerimizin ruhlarına Fatiha okuduk dedi.
     Gazetecilerin, birçok kişinin eğlence mekanlarında yeni yıla girdiğini hatırlatması üzerine Belediye Meclis üyesi Mustafa Albayrak, Bize de böylesi nasip oldu. Arkadaşlarla karar aldık yeni yılda burada farklı mesaj verme babında toplandık ifadelerini kullandı.
     Öte yandan Erzincan Valisi Selman Yenigün, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ile birlikte Erzincan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önündeki trafik ekiplerinin uygulama noktasına giderek, polislerin ve sürücülerin yeni yılını kutladı. Yenigün, sürücülere çikolata ikram etti.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Yeni yılı mezarlıkta karşıladılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER