Yeni yılın ilk bebekleri

Yeni yılın ilk bebekleri -Yurdun birçok yerinde yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen bebekler, ailelerini sevince boğdu


ESKİŞEHİR (A.A) - Türkiyenin birçok yerinde, yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen bebekler, ailelerini sevince boğdu.
    
     -Konya-
    
     Konyada, Kurnaz çiftinin, 2013 yılının ilk dakikalarında adını Alperen koydukları erkek çocukları dünyaya geldi.
     Emrah (23) ve Aysel Kurnaz (22) çiftinin bebeği, saat 00.03de 2 kilo 940 gram ağırlığında, 50 santim boyunda doğdu.
     Kurnaz çifti, bebeklerine Alperen adını verdi.
     Baba Emrah Kurnaz, 2,5 yıllık evli olduklarını, 2013 yılının ilk dakikalarında ikinci çocuklarının doğmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti.
     Doğumu gerçekleştiren Op. Dr. Mehmet Güneş, anne ve Alperen bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.
    
     -Mersin-
    
     Mersinde yeni yılın ilk bebekleri ailelerine umut getirdi.
     Kamu Hastaneleri Birliği Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde saat 00.03te iki erkek çocuk dünyaya geldi.
     Anne Şerife Akgün (22), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yılda çocuk sahip olmanın heyecanını yaşadığını söyledi.
     2013 yılında çocuk dünyaya getirebilmek için çok dua ettiğini belirten Akgün, yeni yılın kendisine bebekle birlikte umut getirdiğini kaydetti.
     Tuğba-Mehmet Sarı çifti ise yeni yılın savaşlardan uzak mutlulukla geçmesi dileğinde bulunarak, Yeni yıl çocuğumuzun gelmesiyle bize umut getirdi. Çocuğumuzun adını Muhammet Efe koymayı planlıyoruz diye konuştu.
    
     -Kayseri-
    
     Kayseride yeni yılın ilk bebeği, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya geldi.
     Songül Halatlı (24), saat 00.02de sezaryenle 3 kilo 300 gram ağırlığında ve 50 santimetre boyunda erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeğe, Kayra Berk ismi verildi.
     Baba Adem Halatlı (29), Kayra Berk bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesinden çok mutlu olduklarını belirterek, İnşallah güzel bir hayatı olur dedi.
    
     -Adıyaman-
    
     Adıyamanda, yeni yılın ilk bebeği Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doğdu.
     Türkan Bulut, normal doğumla 00.02de normal doğumla ilk bebeğini dünyaya getirdi. Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk çocuğuna Abdurrahman adını verdiklerini belirtti. Oğlunun yılın şanslı bebeği olduğunu ifade eden Bulut, doğumu gerçekleştiren sağlık ekibine teşekkür etti.
     Öte yandan, aynı hastanede 2012 yılın son dakikalarında Suriyeli Şehrinaz İsmailin dünyaya getirdiği bebeğe Recep Tayyip adı verildi. Suriyeli anne, Başbakan Erdoğanın Suriye halkına gösterdiği yardımlarından dolayı bu ismi verdiklerini dile getirdi.
    
     -Kahramanmaraş-
    
     Kahramanmaraşta, Gülten Aras, Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesinde saat 00.02de sezeryanla 3 kilo 400 gram ağırlığında ikinci bebeğini dünyaya getirdi.
     Baba Halis Aras, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni doğan bebeğe Necati ismini verdiklerini ifade etti.
     Afşin Devlet Hastanesinde ise Davut Kebabçının eşi Ayşe Kebabçı, saat 00.10da normal doğumla 2 kilo 75 gram ağırlığında bebek dünyaya getirdi. Aile bebeğe Yemliha adını verdi. Anne Kebabçı, yeni yılın ilk dakikalarında doğum yaptığı için çok mutlu olduğunu söyledi.
    
     -Afyonkarahisar-
    
     Afyonkarahisarda, yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen bebeğe Hacer adı verildi.
     Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesinde, yeni yılın ilk bebeği heyecanla beklenirken, Fadime-İbrahim Doğan çiftinin bebekleri Sultan, 23.45te dünyaya geldi. Yeni yılın ilk bebeği ise 00.20de Satı-Kenan Atalay çiftinin Hacer bebek oldu.
    
     -Şırnak-
    
     - Cizre ilçesinde, Cizre Devlet Hastanesi doğum servisinde, Hacı ve Nergiz Binzet (31), çiftinin 3 kilo 200 gram ağırlığındaki kız bebekleri yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelerek ailelerine sevinç yaşattı.
     Bebeğe, doğumu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Eylem Eşsizoğlunun ismi verildi.
     Doğumdan sonra anne ve bebeğini ziyaret eden Başhekim Orhan Tezcan, yeni yılın ilk bebeğine çeyrek altın taktı.
     Anne Binzet ise Kürtçe olarak, 4. çocuğunu dünyaya getirdiğini, sağlıklı bir doğum gerçekleştirdiği için doktorlarına teşekkür etti.
    
     -Kars-
    
     Kars Valisi Eyüp Tepe ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yeni yılın ilk saatlerinde dünyaya gelen 7 bebeğe altın taktı.
     Vali Tepe eşi Emine Tepe ile Başkan Bozkuş da eşi Nurhayat Bozkuş ile Kars Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesine gelerek doğum yapan kadınları ziyaret etti.
     Burada annelerle sohbet eden Tepe, Bozkuş ve eşleri, bir süre ilgilendikleri bebeklere altın, annelerini de çiçek takdim etti.
    
     -Eskişehir-
    
     Eskişehirde, yılın ilk bebeği Eskişehir Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde dünyaya geldi.
     Dinç çiftinin dünyaya gelen erkek bebeği yılın ilk dakikalarında 4 kilo 30 gram olarak doğdu.
     Bebeğin annesi Şaziye Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bebeğini böyle bir günde ve sağlıklı olarak dünyaya getirdiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, hemşirelere ve doktoruna çok teşekkür etti.
    
     -Kırşehir-
    
     Kırşehirde, yeni yılın ilk bebeği Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya geldi.
     Mustafa ve Leyla Yıldırım çiftinin 2. çocuğu olarak doğan bebeğe Rüstem ismi verildi. 3 kilo 500 gram olarak doğan bebeğin annesi Leyla Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikinci bebeğini dünyaya getirdiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, Allahım, isteyen, dileyen herkese nasip etsin dedi.
    
     -Bursa-
    
     Bursa Zübeyde Hanım Doğumevinde saat 00.01de dünyaya gelen Ahmet ve Havva Çam çiftinin bebekleri Eymen ile Azad ve Şenay çiftinin bebekleri Mekselina, Bursada yeni yılda dünyaya gelen ilk bebekleri oldu.
     Ailelerin mutluluğuna ortak olmak için hastaneye gelen AK Parti milletvekilleri Hüseyin Şahin ile Tülin Erkal Kara ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, aileleri tebrik ederek altın ve zıbın hediye etti.
     Üçüncü kez baba olan Çam, erkek olan ve Eymen adı verilen bebeğin 4 kilo 414 gram olarak dünyaya geldiğini belirterek, 2013 yılına en mutlu giren insan olduğunu söyledi.
    
     -Şanlıurfa-
    
     Şanlıurfada 2013ün ilk bebeği, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde yılın ilk dakikalarında dünyaya geldi.
     Mustafa ve Yıldız Demirtekin çiftinin 3 kilo 100 gram olarak dünyaya gelen bebeğine Berat adı verildi. Bebeğin ve annesinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
    
     -Elazığ-
    
     Elazığda, Salih (27) ve Nilüfer Koç (20) çiftinin yeni yılın ilk dakikalarında bir erkek bebekleri dünyaya geldi.
     Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine yılın son dakikalarında doğum için kaldırılan Nilüfer Koç, 00.03de normal doğumla 2 kilo 800 gram ağırlığındaki erkek bebeği dünyaya getirdi. Çift sağlıklı olarak doğan ilk çocuklarına Hasan Eymen adını verdi.
     Baba Koç, çocuk sahibi olmanın çok farklı bir duygu olduğunu ve çok mutlu olduğunu dile getirdi. Anne Nilüfer ise 2012 yılının sancılardan dolayı acıyla bittiğini ancak yeni yılın ilk dakikalarına ise Allahın kendilerine en tatlı hediyesi olan bir çocuk nasip ettiğini kaydetti.
    
     -Çorum-
    
     Çorumda yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen ve Ayşe Reyhan adı verilen bebeğe, Vali Sabri Başköy tarafından altın takıldı.
     Vali Sabri Başköy, beraberinde eşi Fatma Başköy ve İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğanla yeni yılın son saatlerinde sırasıyla Bahçelievler Polis Merkezi, Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti.
     Yeni yıla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde giren Vali Başköy ve beraberindekiler, doğum servisini ziyaret ederek, Mahmut-Neşe Öztemiz çiftinin saat 00.05te dünyaya gelen üçüncü bebeğine altın taktı.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Yeni yılın ilk bebekleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER