Yenice MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr.

Yenice MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Güre: -Gelecek yıl 1550 öğrenciye ulaşacağız


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) bağlı Yenice Meslek Yüksekokulunun (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mülayim Güre, gelecek yıl 1550 öğrenci sayısına ulaşacaklarını söyledi.
     Güre, yaptığı açıklamada, ilçede 4 yıllık bir fakülte açılmasını istediklerini ancak nüfus engeline takıldıklarını belirtti. İlçede 4 yıllık fakülte açılabilmesi için 50 bin nüfus gerektiğini ifade eden Güre, 2013-2014 akademik yılında ormancılık bölümünü açmak için çalışmalarımız sürüyor. İki olan öğretim üyesi sayımızı 3e çıkardığımızda bu bölümü açacağız dedi.
     Okul bünyesinde gıda kalite kontrolü ve analizi programı açılacağını ve mevcut tekstil bölümü için 2. öğretimin oluşturulacağını aktaran Güre, gelecek yıl 1550 öğrenciye ulaşacaklarını bildirdi.
     Güre, okulda dikey geçiş başarını oranının yüksek olduğunu, ortalama her yıl 40 öğrencinin geçiş yaptığına işaret etti.
     Bilimsel çalışmalara değinen Güre, memelilerde görülen meme iltihabı konusunda çalışmalarının bulunduğunu, yöre halkının gerek hayvan hastalıkları gerekse çevre konusunda kendilerine yardımcı olması halinde daha iyi çalışmalar yapılabileceğini vurguladı.
     Güre, ormancılık ve orman ürünleriyle ilgili laboratuvar yapmak istediklerini, bu konuda Belediye Başkanı Veysel Acarın kendilerine yer tahsis ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Yenice / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yenice MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER