Yer altındaki ikinci Pamukkaleye yoğun ilgi

Yer altındaki ikinci Pamukkaleye yoğun ilgi -Denizlide, Pamukkaleyi andıran Kaklık Mağarasına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor -Kaklık Belde Belediye Başkanı Mehmet Gülbaş: -Bu yıl 40 bin turist bekliyoruz. Mağara


DENİZLİ (A.A) - İbrahim Süzer - Denizlide, Pamukkaleyi andıran Kaklık Mağarasına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.
     Türkiyede yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği illerden biri olan Denizlide, kültür, sağlık ve inanç turizminin yanı sıra son yıllarda mağara turizmine de her geçen gün ilgi artıyor.
     Kaklık beldesinde beyaz traverten havuzlarıyla dikkati çeken Kaklık Mağarası, Denizlinin adeta yer altında ikinci bir Pumakkalesi gibi. Çöküntü obruğu oluşumlu mağara, tavanın çökmesi sonucu meydana gelen bloklar üzerinde basamaklar halinde havuzlardan oluşan beyaz travertenlerle Pamukkalenin küçük bir benzeri olarak görülüyor. Pamukkalede bulunan travertenlere benzerliğiyle dikkat çeken mağara, bölge halkı tarafından Yer altındaki Pamukkale olarak adlandırılıyor.
     Kaklık Belde Belediye Başkanı Mehmet Gülbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağaranın 2002 yılında Denizli Özel İdaresinin katkılarıyla turizme açıldığını söyledi. Mağara içerisinde bol miktarda termal suyun bulunduğunu, berrak, renksiz ve kükürt kokulu olan bu suyun bazı cilt hastalıklarına iyi geldiğini belirten Gülbaş, şelale oluşturarak mağaza ağzından giren suların, bir havuzdan diğerine geçtiğini, buradaki görüntünün gün içinde güneş ışınlarının açısına göre değiştiğini ifade etti.
    
     -Geçen yıl 20 bin kişi gezdi-
    
     Mağaranın 2002 yılından bu yana yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olduğunu dile getiren Gülbaş, mağaradaki yürüyüş yollarındaki demir iskelelerin sökülerek tamamen ahşap yapıldığını, yer altı ve yer üstündeki elektrik donanımının değiştirildiğini bildirdi.
     Mağarayı geçen yol 20 bin yabancı ve yerli turistin ziyaret ettiğini anlatan Gülbaş, Bu yıl 40 bin turist bekliyoruz. Mağaramız, beldemizin tanıtımına büyük katkı sağladı. Mağara sayesinde beldemizi artık dünya tanıdı. Ziyarete gelen herkes memnuniyetle ayrılıyor. Turistlerimize misafirperverliğimizi gösteriyoruz. Turistler, küçük Pamukkaleyi yeraltında görünce şaşırıyorlar dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yer altındaki ikinci Pamukkaleye yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER