YESİDEF Genel Başkanı Bozdağ:

YESİDEF Genel Başkanı Bozdağ: Aşçılık bölümünü açarak üniversiteli aşçı yetiştirmeyi hedefliyoruz


KOCAELİ (A.A) - Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ, Aşçılık bölümünü açarak üniversiteli aşçı yetiştirmeyi hedefliyoruz dedi.
     Gebzede düzenlenen bir toplantıda konuşan Bozdağ, katılımcılara dernek hedeflerini anlatan Bozdağ, Türkiyede 81 ilde örgütlenmeye çalışan, 6 ilde, 6 dernekle 2004de kurulan bir federasyon olduklarını bildirdi.
     Derneğin amacımız sektörel sorunları konuşmak ve çözmek olduğunu vurgulayan Bozdağ, İstanbul merkezli değil Anadolu merkezli ve Türkiyeye yayılmayı amaçlayan bir örgütüz. 81 ilde 81 dernekle örgütlenmeyi hedefliyoruz. Şu anda 26 ilde yapılanmamız tamamlandı. Türkiye genelinde 3 bin 300 üyemizi temsil ediyoruz diye konuştu.
     Türkiyede toplu yemek üretilen, günde 22 milyon insanı ilgilendiren ve okul, hastane, fabrika, cezaevi, askeriyeye götürülen yemekleri hazırladıklarını söyleyen Bozdağ, üyelerin doğumdan ölüm yemeğine kadar hayatın her alanında yemek hizmetini verdiğini dile getirdi.
    
     -Öğrenciler aynı tabldot yemeği yiyecek
    
     Bozdağ, okullarda süt, dizüstü bilgisayar, kırtasiye malzemeleri dağıttıklarını belirterek okullarda yemek dağıtımının da olması gerektiğini söyledi.
     Konuyla ilgili projelerinin hazır olduğunu ifade eden Bozdağ, bu projenin Türkiyedeki en önemli 5 konuyu gündeme getireceğini dile getirdi.
     Birincisi sosyal barış. Hem zengin hem fakir öğrenciler aynı tabldot yemeği yiyecekler. Öte yandan bu proje sayesinde istihdam alanına katkı sunacak. Öğrenciler daha sağlıklı beslenmiş olacaklar diyen Bozdağ, projeyi önümüzdeki günlerde hükümet yetkililerine sunacaklarını kaydetti.
     Türkiyede 17 milyon öğrencinin bulunduğuna dikkati çeken Bozdağ, sektörün bu şekilde 13 milyar dolarlık bir pazar payına ulaşabileceğini vurguladı.
    
     -Eğitimci ahçılara ihtiyaç var
    
     Bozdağ, sektörde haksız rekabet bulunduğunu belirterek, bu haksız rekabetin sektördeki tüm firmaları olumsuz etkilediğini belirtti.
     Sektördeki potansiyelin büyümesi gerektiğini ifade eden Bozdağ, böylece rekabetin daha normal hale gelebileceğini söyledi.
     Bozdağ, Türk hacıların Umre ve Hac dönemindeki yemek pazarının 500 milyon dolar olduğunu altını çizerek, bunun yemek sektörünün dışından karşılandığını kaydetti.
     Önümüzdeki yıl bu konuyla ilgili çalışma yapacaklarını dile getiren Bozdağ, yemek sanayicilerinin bu pazardan yararlanmalarını sağlayacaklarını vurguladı.
     YESİDEF Gıda ihtisas Üniversitesi ile ilgili de bir çalışma yaptıklarını ifade eden Bozdağ, Artık eğitimci aşçılara ihtiyacımız var. Aşçılık bölümünü açarak üniversiteli aşçı yetiştirmeyi hedefliyoruz ifadelerini kullandı.
     Toplantıda, yemek sanayicileri kendilerini tanıtarak sektörle ilgili karşılaştıkları sorunları anlattı.
    
     Muhabir: İsa Turhan/Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber YESİDEF Genel Başkanı Bozdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER