Yeşilay Haftası

Yeşilay Haftası -Aydın Sağlık Müdürü Tırpancı: Sigara ve alkol sağlığın yanı sıra ülke ekonomisine büyük zararlar vermektedir


AYDIN (A.A) - Aydın Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, sigara ile alkolün insan sağlığının yanı sıra ülke ekonomisine büyük zararlar verdiğini bildirdi.
     Tırpancı, Yeşilay Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hafta boyunca sigaranın yanı sıra alkollü içkiler ve uyuşturucu maddelerin zararlarının topluma anlatılmaya çalışılacağını belirtti.
     Sigara, alkol ile uyuşturucu maddelerin büyük zararları olduğunu bildiren Tırpancı, şunları kaydetti:
     İnsan sağlığına, ekonomiye, aile huzuruna, milli ahlak ve savunma gücüne verdiği zararlar bugün rakamlara sığdırılamaz hale gelmiştir. Sigara ve alkol sağlımıza zararlarının yanında kullananların cebine ve ülke ekonomisine de büyük zararlar vermektedir. Kötü alışkanlıkların tecrübesi yoktur. Anne ve babaların bu konuda önemli sorumlulukları vardır. Çocuklarında meydana gelen ani karakter, davranış değişiklikleri ve her zamankinden fazla para harcamalarında iyi bir gözlemci olup ilgilerini esirgememelidirler. Gerektiğinde mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak hepimiz için toplumsal görev kabul edilmeli ve herkes bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER