Yeşilova ilçesi ve 36 köye toprak

Yeşilova ilçesi ve 36 köye toprak analiz laboratuvarı hizmeti


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) desteğiyle Burdurun Yeşilova ilçesinde kurulan toprak analiz laboratuvarı hizmet vermeye başladı.
     BAKAnın 2011 Yılı Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 183 bin 904 lira destek alan ve Yeşilova Ziraat Odası yürüttüğü Verimli Topraktan Kırsal Kalkınmaya Geçiş projesini tamamlandı. Proje ile Yeşilova ilçesi ve bağlı 36 köyün yanı sıra yakın ilçelere de toprak analiz çalışmalarının yapılması sağlanıyor.
     Kurulan laboratuvar ve alınan cihazlar ile bölgedeki çiftçiye toprak yapısı hakkında bilgi verilmesi, toprak analiz çalışmalarının yapılması ve bu çalışmalar neticesinde gübrenin fazla ve ölçüsüz kullanımının önüne geçilmesi hedefleniyor.
     BAKA desteğiyle hizmet vermeye hazır hale gelen Yeşilova Ziraat Odası Toprak Analiz Laboratuvarında toprakta bulunan bitki besin maddesi düzeyleri belirlenmesiyle o toprakta yetiştirilecek bitkilerin gereksinim duyduğu gübrenin cinsi ve miktarı tespit edilip gübrelerin en uygun zaman ve şekilde toprağa uygulanması sağlanacak.
     Yeşilova Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Gürcanın yürüttüğü, Verimli Topraktan Kırsal Kalkınmaya Geçiş projesi faaliyetlerinin başarı ile tamamlanmasıyla bölgede faaliyet gösteren çiftçilerin modern, yüksek verimli üretim sürecinde faaliyet göstermesi ve kaliteli ürün elde etmesine katkı sağlanması bekleniyor.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yeşilova ilçesi ve 36 köye toprak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER