Yetenekli ressam, öğrencilerle buluştu

Yetenekli ressam, öğrencilerle buluştu -SODESin hazırladığı projeyle katıldığı yarışmada, finale yükselen Vanlı ressam Sedat Çalımlı öğrencilerle bir araya geldi


VAN (A.A) - Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan Küçük dokunuşlarla gerçekleşen hayaller projesiyle katıldığı yarışmada, finale yükselen Vanlı ressam Sedat Çalımlı, öğrencilerle bir araya geldi.
     Van Devlet Tiyatrosu (VDT) Sanat Çadırında düzenlenen etkinliğe, Vanın çeşitli okullarında eğitim gören öğrenciler katıldı. Çalımlının yarışmadaki görüntüleri izleyen öğrenciler, sonra Çalımlı ile sohbet etti.
     Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Proje Koordinatörü Nurcan Alparslan, yaptığı açıklamada, hazırladıkları SODES projeleriyle, kültür ve sanat etkinliklerinin de artmasını istediklerini söyledi.
     Alparslan, Vandaki projeler, milli eğitim eli, SODES desteğiyle, merkezdeki bütün okullarımızı kapsayacak şekilde gerçekleştirildi. Bugün de Küçük dokunuşlarla gerçekleşen hayaller projesi kapsamında, katıldığı bir yarışma programında ilimizi temsil eden ressam Sedat Çalımlıyla öğrencilerimizi buluşturduk dedi.
     Sedat Çalımlı ise yetenek yarışmasına katılınca hiç hazırlık yapmadığını söyledi.
     Çalımlı, şöyle konuştu:
     Yarışmaya başvurumdan 3 ay sonra beni aradılar. Yarışmaya gidince aklımda hiçbir fikir yoktu. İkinci turda ise Hülya Avşarın resmini yaptım. Üçüncü turdaysa eserimi Hülya hanımın verdiği fikirle çizdim. Bugün öğrencilerle, sanatı ve yeteneği konuşmak üzere bir araya geldik. Bu ülkede maalesef üniversiteye öğretmen olmak için giren öğrenciler, yetenek sınavıyla değil de, Kamu Personeli Seçme Sınavıyla (KPSS) işe giriyor. KPSSden başarılı olamadım. Yeteneksizim diye atamam yapılmadı. Bugün Türkiyenin yeteneğiyim diye milli eğitimin hazırladığı programda görev yapmaktayım.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Yetenekli ressam, öğrencilerle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER