YGSye geç kalan adayları okullara polis

YGSye geç kalan adayları okullara polis ulaştırdı -Afyonkarahisarda, sınava katılacağı okula geç kalan, okulun adresini bilmeyen ve kimliğini evinde unutanlara, özel motorize polis ekipleri yardım etti -Ekipler, geç kaldığı için sına


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda, Yükseköğretime Geçis Sınavına (YGS) katılacağı okula geç kalan, okulun adresini bilmeyen ve kimliğini evinde unutan üniversite adayları, özel motorize polis ekiplerinin yardımıyla sınava katılabildi.
     YGS, il merkezinde Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer ile Ali Çetinkaya yerleşkelerindeki binaların yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 29 okulda yapıldı.
     Sınava girebilmek için yaklaşık bir saat önce evlerinden çıkan adaylar, okul binası önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.
     Öğrenciler, polis ekiplerinin üst araması yapmasından sonra sınava alındı. Sınav salonunda bulundurulmaması gereken cep telefonu, kol saati, yüzük, kemer gibi eşyaları getiren adaylar ise bunları okul bahçelerinde bekleyen yakınlarına teslim etti.
     İl Emniyet Müdürlüğünün sınav öncesi aldığı önlemler doğrultusunda okula geç kalan, okulun adresini bilmeyen ve kimliğini evinde unutanlar, özel motorize ekiplerin yardımıyla sınava yetişebildi.
     Okullarına geç kalan 5 aday, ekiplerin yardımıyla sınava katıldı.
     Sınavın başlamasından yaklaşık bir saat önce okula gelen bir öğrenci de sınava 30 dakika kala kimliğini evde unuttuğunu fark etti.
     Durumun bildirilmesi üzerine Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğüne bağlı araçla okul bahçesine gelen ekip, öğrenciyle beraber evine giderek kimliğini almasına yardımcı oldu. Öğrenci daha sonra sınav başlamadan okula getirildi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber YGSye geç kalan adayları okullara polis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER