YGS için beslenme önerileri

YGS için beslenme önerileri -Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, pazar günü yapılacak YGS sınavı öncesinde öğrencilere beslenme uyarısında bulundu


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, pazar günü yapılacak olan Yüskeköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde öğrencilere beslenme uyarısında bulundu.
     Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, öğrencilerin sınav öncesi ve sınav sabahı yoğun stres içinde olduğu belirtilerek, stres ve heyecanın insan vücudunun enerji tüketimini arttırdığı ifade edildi.
     Sınavlarda hiçbir besinin başarıyı tek başına, mucizevi bir şekilde etkilemediği dile getirilen açıklamada, tüm öğrencilerin, özellikle bu günlerde beslenme kurallarına uymalarının önemli olduğu vurgulandı.
     Sınav günü mutlaka kavhaltı yapılması gerektiği kaydedilen açıklamada, şu önerilere yer verildi:
     Kahvaltı yapılmadığı takdirde dikkat daha çabuk dağılmakta, baş ağrısı ve yorgunluk oluşmaktadır. Yeterli enerji ve besin ögelerini sağlayan bir sabah kahvaltısında, içecek olarak süt, taze sıkılmış meyve suyu, peynir, yumurta, birkaç dilim ekmek, pekmez-tahin, zeytin, domates, yeşilbiber, salatalık, maydanoz veya meyve gibi dört besin grubunda yer alan besinlerden oluşan bir mönü bulunmalıdır.
     Ders çalışırken, şeker ve şekerli besinler, cips, kuruyemiş, gazlı içecekler gibi besinler yerine süt, yoğurt, sütlü tatlılar, ekmek arası peynir, taze sıkılmış meyve suları, taze meyve ve sebzelere ve kuru meyvelerin tercih edilmesi önemlidir.
     Sınavdan bir gün önce kuru baklagiller gibi gaz yapıcı besinler, lif ve yağ içeriği yüksek besinlerin tüketiminde dikkatli olunmalıdır. Halk arasında şeker ve şekerli besinlerin dikkati ve algılamayı artırdığına yönelik yanlış inanışlar bulunmaktadır. Oysa karbonhidrattan zengin bu besinler tam tersi gevşemeye neden olmaktadır. Bu nedenle sınav öncesi ve sınav esnasında şeker, şekerleme gibi basit şekerlerin yerine, kuru üzüm, erik, kuru incir ya da A ve C vitaminlerinin zengin olduğu taze meyve ve sebze gibi besinler tercih edilmelidir.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber YGS için beslenme önerileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER