YGS Sonuçları

YGS Sonuçları -Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Akgül: Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçlarında Denizlinin Türkiye 3.sü olması mutluluk verici


DENİZLİ (A.A) - Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattim Akgül, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarında Denizlinin Türkiye 3.sü olmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.
     Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimdeki başarı düzeyinin artırılması beklentisine karşı Vali Abdülkadir Demirin talimatı ve başkanlığında durum analizleri yapmak suretiyle hazırlık çalışmaları yapılarak Başarı İzleme ve Geliştirme Projesini hayata geçirdiklerini anlattı.
     Geçen yıl başlayan projenin bu yıl öğretim yılının sonuna kadar süreceğini dile getiren Akgül, bu projenin YGSde meyvelerini vermeye başladığını ifade etti.
     Akgül şöyle konuştu:
     Projede Denizli eğitiminde kalite verimliliği ve niteliğini artırma, başarı seviyesini yükseltme hedef alındı. Uygulama süreci içerisinde hazırladığımız eylem planı kapsamında çalışmalarımızı devam ettirdik. Bununla ilgili tüm paydaşlarla bir çalıştay yaptık. Burada Pamukkale Üniversitesinden akademisyenler, eğitimle ilişkili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, velilerimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yerel yönetimler, iç ve dış paydaşlar olmak üzere bir dizi çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarda, yöneticilerimizin moral ve motivasyonunun etkinlikleri, birikimlerinin yenilenmesi, artırılması, öğretmen eğitimi, öğrencilerimiz daha nitelikli yetiştirilmesi, velilerimizin eğitimi ve okul, öğretmen veli işbirliğinin artırılması çerçevesinde çalışmalar sürdürdük. Bu süreç içerisinde deneme sınavları yaptık. Bu çalışmalar eylem planı kapsamında devam ediyor. Geçmiş yıllarda YGSde ilk 10da iller arasında olamayan Denizli, bu kez 81 il arasında puan ortalamasında ÖSYM tarafından 3. sırada olduğu açıklandı. YGS sonuçlarında Denizlinin Türkiye 3.sü olması mutluluk verici.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER