YGS sonuçları

YGS sonuçları -İl Milli Eğitim Müdürü Şeker: -Bartının önceki yıla göre 57. sıradan 50. sıraya yükselmesi olumlu bir sonuçtur


BARTIN (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına ilişkin, Bartının önceki yıla göre 57. sıradan 50. sıraya yükselmesi olumlu bir sonuçtur dedi.
     Şeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, ÖSYMnin YGS sonuçlarını beklenenden erken bir dönemde açıklandığını belirterek, bunun öğrencilerin Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) hazırlanmaları açısından olumlu olduğunu belirtti.
     YGS sonuçlarına göre illerin başarı sıralamasında Bartının 50. olduğunu aktaran Şeker, şöyle konuştu:
     Bu durum LYS sınavlarında birincilikler ve ikincilikler alan Bartın için düşük bir seviye olarak değerlendirilebilir. Ancak Bartının önceki yıla göre 57. sıradan 50. sıraya yükselmesi olumlu bir sonuçtur. 2012de ilimiz Türkçe Sosyal (TS) puanında Türkiye birincisi, Türkçe Matematik (TM) ve Matematik Fen (MF) puanlarında ise Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. 2013 yılında ilimizin LYS sınavında yine Türkiyede ilk üç il arasına girerek başarısını göstereceğine inanıyoruz.
     LYSye iki aylık bir dönem kalmıştır. Bu süreçte öğrencilerimizin programları doğrultusunda çalışmalarına hız vermelerini, velilerimizin çocuklarımıza psikolojilerini olumlu yönde etkileyecek rahat ortamlar oluşturarak, onların yanında olduklarını göstermelerini, öğretmenlerimizin de bu hassas dönemde zaten gösterdikleri özveriyi sürdürmelerini temenni ediyoruz.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER