Yığılca arıları, yeni sezona hazırlanıyor

Yığılca arıları, yeni sezona hazırlanıyor -Yığılca Bal Üreticileri Birliği Başkanı Kara: -"Güzel ve verimli bir sezon için eksiklerimizi gideriyoruz"


DÜZCE (A.A) - Yığılca Bal Üreticileri Birliği Başkanı Nusret Kara, güzel ve verimli bir sezon için hazırlıklara başladıklarını söyledi.
     Yığılca Bal Üreticileri Birliği Başkanı Nusret Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bal üretim sezonu için kovanların kontrol ve bakımlarına başladıklarını anlattı.
     "Güzel ve verimli bir sezon için eksiklerimizi gideriyoruz" diyen Kara, "Yığılca ana arısına büyük talep var, bu yıldan çok umutluyum. İnşallah bu yılın tüm üreticilerimiz için verimli olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.
     Arı üreticisi Halil Arı ise havaların serin ve yağışlı geçmesinden dolayı polen ve nektar getiremeyen arıların çok fazla gelişemediğini savundu.
     Arı bakımlarının şubatta başladığını belirten Arı, "İlk olarak kovanlarda ana arı kontrolü yapılır ve sonra arı biti olarak da bilinen varroalar için ilaçlama yapılır. Arılar şubat ayında nektar ve polen getiremedikleri için arılara takviye besin olarak teşvik şurup ve kek verilir. Böylece yavru arıları beslemeleri sağlanır" diye konuştu.
    
     Muhabir: Akif Karslı / Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Yığılca arıları, yeni sezona hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER