Yığılca arısı, markalaşıyor

Yığılca arısı, markalaşıyor -Yığılca Bal Üreticileri Birliği Başkanı Kara: -Yığılca ana arısı ve balına olan talep her geçen gün artıyor, talebi karşılamakta zorlanıyoruz -Bu yıl 3 bin 500 adet olan ana arı üretimini, 2013


DÜZCE (A.A) - Yığılca Bal Üreticileri Birliği Başkanı Nusret Kara, Yığılca ana arısı ve balına talebin her geçen gün arttığını, talebi karşılamakta zorlandıklarını belirterek, 3 bin 500 adetlik ana arı üretimini gelecek yıl 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
     Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yığılca ana arısının tanıtımı için büyük uğraş verdiklerini ifade etti.
     Üretim kapasitesini artırmak için yeni projeler geliştirdiklerini anlatan Kara, Yığılca ana arısına ve balına olan talep her geçen gün artıyor, talebi karşılamakta zorlanıyoruz. Projelerimizi hayata geçirdikten sonra inşallah Yığılca ana arısını gelir getiren bir sektör haline getireceğiz şeklinde konuştu.
     Yığılca arısının yüksek bal toplama kapasitesi ve hastalıklara dayanıklığıyla yoğun talep gördüğünü vurgulayan Kara, Düzce Üniversitesi (DÜ), ODTÜ, 19 Mayıs Üniversitesi ve Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce yapılan araştırmaların arıların üstün bir ırk olduğunu ortaya koyduğunu bildirdi.
     Arı kolonisi bakımından dünyada 1. sırada olan Türkiyenin üretimde ise 4. sırada yer aldığına dikkati çeken Kara, Çünkü kaliteli ve çok bal veren arı ırkları ile çalışmıyoruz. Yığılca arısı gibi çok çalışan ve bol bal veren arı ırkları ile çalıştığımız takdirde bal üretiminde dünyada 1. olacağımıza inanıyorum. Yığılca arısı, Türkiye arıcılığında gelecek vaat etmektedir. Bu yıl 3 bin 500 adet olan ana arı üretimini, 2013 yılında 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Akif Karslı / Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Yığılca arısı, markalaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER