Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi -Teleski ve telesiyej ihalesi yapıldı


SİVAS (A.A) - Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinin teleski ve telesiyej ihalesi yapıldı.
     Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan ihale, Birlik Başkanı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan başkanlığında gerçekleştirildi.
     İhaleyi, 18 milyon 800 bin lirayla en düşük teklifi veren Leitner AG/SpA-Leitner Ropeways Halatlı Taşımacılık Limited Şirketi kazandı.
     Firmanın işi 250 günde tamamlanması planlanıyor. Saatte bin ve bin 200 kişi kapasiteli 2 telesiyej, 2 kişilik askılı T tipi self servis teleski yapılacak merkezde, kayma yüzeylerinde kullanılacak kar üstü pist hazırlama aracı ve 3 kar motoru bulunacak
     Açıklamada, görüşlerine yer verilen Vali Zübeyr Kemelek, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezini Sivasa kısa sürede kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.
     Bölgede kamulaştırma çalışmalarında önemli mesafe alındığını ifade eden Kemelek, bölgenin ulaşım açısından istenilen düzeye getirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.
     Kemelek, "Proje üzerinde önemle duruyoruz. Gerek teknik gezilerimiz sonucu ekibimiz ve gerekse de üniversitemizle istişareler yaparak ilerliyoruz. Sivas, bu işe en son başlayan il ama en prensipli, en uygun ve hatasız bir tesis ortaya koymak için yola çıktık. İlimiz, uluslararası kayak yarışmalarına ev sahipliği yapabilecek şekilde bir kış turizm merkezine kavuşacak" değerlendirmesinde bulundu.
     Mekanik tesisler proje ve uygulama ihalesinin birlikte yapıldığını ve ihaleye konusunda uzman uluslararası düzeyde firmaların katıldığını belirten Kemelek, "İhale komisyonu, teknik ekibiyle beraber süreci değerlendirerek bir hafta içerisinde kararını verecek, daha sonra sözleşme aşamasına getireceğiz. Sivas adına hayırlı olsun. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinin hayata geçmesi için emek veren tüm personelimize ve ihaleye katılan firmalara teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER