Yılın ilk AHİKA toplantısı Niğdede yapıldı

Yılın ilk AHİKA toplantısı Niğdede yapıldı -Kırıkkale Valisi ve AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı Kolat: Küçük ölçekli altyapı sektörü ile sektörel rekabet edecek alanda, projelere ayrılmış bir kaynağımız var. Toplam 24.5 milyon lira olu


NİĞDE (A.A) - Yılın ilk Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) toplantısı Niğdede yapıldı.
     Kırıkkale Valisi ve AHİKA yönetim Kurulu Başkanı Ali Kolat, Küçük ölçekli altyapı sektörü ile sektörel rekabet edecek alanda, projelere ayrılmış bir kaynağımız var. Toplam 24.5 milyon lira oluyor. Buda ciddi bir kaynak dedi.
     Grand Otelde AHİKA aylık olağan yönetim kurulu toplantısına Niğde Valisi Alim Barut, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Aksaray Valisi Selami Altınok katıldı.
     Vali Kolat, Ocak ayı toplantısını Niğdede gerçekleştirdiklerini Aralık ayında yönetim kurulu toplantısında alınan kararları ve sonuçları değerlendirmek için toplandıklarını belirtti.
     Kolat, hem rekabet edilebilirlik sektöründe, hem de küçük ölçekli altyapı sektöründeki projeler beklediklerini belirterek şunları söyledi:
     7 milyon lira civarında küçük ölçekli altyapı sektöründeki projelere ayrılmış bir kaynağımız var. Sektörel rekabet edecek alanda da 17.5 milyon lira civarında bir destek sağlayacağız. Toplam da 24.5 milyon lira oluyor. Buda ciddi bir kaynak. İnşallah çok ciddi projeler gelir ve Ahiler Kalkınma Ajansımız tarafından desteklenir.
     2010-2011 mali destek programlarında 69 projeye, 2011-2012de de yaklaşık 83 projeye 17 milyon civarında mali destek sağlandığını kaydeden Vali Kolat, çeşitli kuruluşlara teknik destek de verdiklerini hatırlattı.
     34 proje başvurusu içerisinde üçüncü dönem değerlendirme sonucunda 24 projenin destek almaya hak kazandığını vurgulayan Vali Kolat, Bu çalışmalarımız devam ediyor ve edecektir. Bütün mesele hemen her sektörde insanımızın, üreticimizin, sanayicimizin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini ve bize nasıl başvurabileceğini bilmesidir. Biz bunu çok önemsiyoruz ve biri bize projesi ile başvurduğu zaman varsa eksikliğini bilsin, nasıl bir yol izleyeceğini bilsin istiyoruz. Önümüzde ki dönemde de inşallah bu projeler yapılır 24.5 milyon lira bölgemize ciddi manada bir katkı sağlayacaktır diye konuştu.
     Proje hazırlama ve kabulü safhasındaki aranacak şartlar konusunda 5 il ve 10 ilçede toplantı ve tanıtımların yapıldığının altını çizen Vali Kolat, tanıtım çalışmalarının 7 Şubatta sona ereceğini söyledi.
     Toplantıya, AHİKAya bağlı kentlerin belediye başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yılın ilk AHİKA toplantısı Niğdede yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER