Yılmaz Erdoğanın yeni filmi: Kelebeğin Rüyası

Yılmaz Erdoğanın yeni filmi: Kelebeğin Rüyası -Zonguldakta, genç yaşta veremden ölen şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslunun yaşam hikayesinin anlatıldığı Yılmaz Erdoğanın yeni filmi Kelebeğin Rüyasının çekimleri de


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta, genç yaşta veremden ölen şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslunun yaşam hikayelerinin anlatıldığı Yılmaz Erdoğanın yeni filmi Kelebeğin Rüyasının çekimleri devam ediyor.
     Yazar-yönetmen Yılmaz Erdoğanın Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslunun yaşamını konu alan filminin, kentte bir süre önce başlayan çekimleri farklı mekanlarda yapılıyor. Maden ocaklarının bulunduğu alanların yanı sıra şairlerin yaşamının geçtiği mekanlarda çekilen filmin setine, vatandaşlar ile basın mensupları alınmıyor.
     Erdoğanın yanı sıra ünlü oyuncular Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Farah Zeynep Abdullah ve Belçim Bilgin Erdoğan gibi ünlü oyuncuların yer aldığı filmin çekimlerinin 20 gün devam edeceği öğrenildi.
    
     -Rüştü Onur ile Muzaffer Tayyip Uslu-
    
     1920de Devrekte doğan Rüştü Onur, Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesinde eğitim-öğretim gördüğü yıllarda verem hastalığına yakalanır. Okuluna devam edemez ve Maliye Varidat Memur Muavini olarak Ereğli Kömür İşletmelerinde çalışmaya başlar. Hastalığının şiddetlendiği 1941-1942 yıllarını iş ve hastane arasında geçiren Onurun, lisedeki öğretmeni Behçet Necatigil ve yakın arkadaşı şair Muzaffer Tayyip Uslu ile birlikte dergi ve gazetelerde şiirleri yayımlanır. Sağlığı kötüleşince İstanbula giden ve sanatoryumda tedavi gören Rüştü Onur, burada Mediha Sessiz ile tanışarak nişanlanır. Nişanlısının 3 ay sonra tifodan ölümü üzerine büyük üzüntü yaşayan Onur, 2 Aralık 1942de hayatını kaybetti.
     1922de İstanbulda doğan Muzaffer Tayyip Uslunun da Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesinde edebiyat öğretmeni Behçet Necatigildir. Liseden sonra girdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünü yoksulluk nedeniyle bitiremeyen Uslu, Zonguldakta memur olarak çalışmaya başlar. Şair, arkadaşı Rüştü Onur gibi vereme yakalanır. Şiirlerini 1945te Şimdilik adlı tek kitapta toplayan Uslu, 1946da hayatını kaybetti.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yılmaz Erdoğanın yeni filmi: Kelebeğin Rüyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER