YÖKün kuruluş yıldönümü

YÖKün kuruluş yıldönümü -Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği üyeleri YÖKü protesto etti


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği üyeleri ve bir grup öğrenci, Yükseköğretim Kurumunu (YÖK) protesto etti.
     Akdeniz Üniversitesi Olbia Çarşısında toplanan dernek üyeleri ve bir grup öğrenci pankart açarak bir süre slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Hilmi Uysal, YÖKün 31 yıl önce kurulduğunu hatırlattı.
     YÖKün Türkiyenin en çok tartışılan kurumlarından olduğunu ifade eden Uysal, YÖK ile ülkede antidemokratik bir üniversite ortamı yaratıldığını öne sürdü. Uysal, son 10 yılda özel üniversite sayısının arttığını, kamu üniversitelerine sunulan devlet desteğinin azaldığını belirterek, üniversitelerdeki pek çok hizmetin taşeron firmalara devredildiğini, öğretim elemanlarına da performans sistemi konularak, rekabete yönlendirildiklerini iddia etti.
     Demokratik hukuk devleti anlayışına uygun olarak üniversitelerdeki yönetimlerin seçimlerle belirlenmesinin sağlanmasını isteyen Uysal, Demokratik, özerk, aydınlanmacı üniversiteye sahip çıkılmasını, bilim insanı ve aydın olma sorumluluğu ile bizlerin ödevi olarak ele almaktayız dedi.
     Grup bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber YÖKün kuruluş yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER