YÖK Başkanı Çetinsaya Batmanda:

YÖK Başkanı Çetinsaya Batmanda: "(Çözüm süreci) Türkiyenin inşallah 21. yüzyıldaki yürüyüşüne çok etkisi olacak, çok önemli bir süreç bu" -"İstiyoruz ki; üniversitelerimiz bu sürecin bir parçası olsun, bu sürece pozitif katkılarda


BATMAN (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, çözüm sürecine ilişkin, "Türkiyenin inşallah 21. yüzyıldaki yürüyüşüne çok etkisi olacak, çok önemli bir süreç bu" dedi.
     Temaslarda bulunmak üzere beraberindeki heyetle Batmana gelen Çetinsaya, Batman Üniversitesi Senato Salonunda gerçekleştirilecek toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Batmanda YÖK, Üniversitelerarası Kurul üyeleri ve Batman Üniversitesi Senatosu ile toplantı yapacaklarını bildirdi.
     Daha sonra öğrenciler ve öğretim üyeleri ile değerlendirmelerde bulunacaklarını belirten Çetinsaya, "Toplantıda hem bu üniversitenin sorunlarını hem YÖKün meselelerini konuşacağız. Aynı zamanda çözüm süreci vesilesiyle üniversitemize yapabileceğimiz katkıları, üniversitemizin bu sürece yapacağı katkıları birlikte değerlendireceğiz" dedi.
     Çetinsaya, çözüm süreciyle birlikte Türkiyenin çok önemli bir dönüm noktasından geçtiğini ifade ederek şöyle konuştu:
     "Türkiyenin inşallah 21. yüzyıldaki yürüyüşüne çok etkisi olacak, çok önemli bir süreç bu. Biz de istiyoruz ki; üniversitelerimiz bu sürecin bir parçası olsun, bu sürece pozitif katkılarda bulunsun ve bu sürecin sonuçlarından yararlansın. Başta Batman Üniversitesi olmak üzere, işte bunun nasıl olabileceği, nasıl olması gerektiği konusunda da istiyorum ki; öğretim görevlisi, öğrenci arkadaşlarımız ve bu bölgedeki üniversitelerle birebir istişarelerde bulunalım, temas kuralım ve hep birlikte bugünü ve geleceğimizi tartışalım. Bu katkı kampüs ve sınıflardan başlayarak üniversite kampüsündeki faaliyetlerden başlayarak, üniversitenin bölgeye katkısı şeklinde cereyan edebilir. Aynı zamanda ülkemizde yaşanan genel süreçler bu üniversitenin sınıflarına, kampüsüne, binalarına yansıyabilir. Çok geniş bir çerçeve tabii, inşallah bugün hep beraber bunları konuşacağız. Çözüm süreci başarıyla sonuçlandıktan sonra, bu üniversitelerimizi nasıl daha ileriye götürebileceğimizi, müthiş potansiyelleri nasıl daha ileriye taşıyacağımızı da bu arada gözden geçireceğiz."
    
     -"Üniversitelerarası Kurul da bu sürece katkıda bulunuyor"-
    
     Çetinsaya, aslında bu toplantının üniversitelerin sorunları ve YÖKün meseleleriyle ilgili yaptıkları rutin bir toplantılar dizisinin parçası olduğunu kaydetti.
     Ancak toplantının bu sene çözüm süreciyle paralel gittiğine işaret eden Çetinsaya, üniversiteleri yerinde tanıyıp sorunlarını tartışırken, bir yandan da, çözüm sürecine nasıl destek olabilir, çözüm sürecine nasıl katkıda bulunabiliriz- tartışmasını ve istişarelerini de birlikte yürüttüklerini bildirdi.
     Yolculuklarının 5 Nisanda Elazığda başladığını, bir hafta boyunca da Batmandan başlayarak Siirt, Şırnak, Hakkari ve Diyarbakırdaki Dicle Üniversitesinde birinci aşamasının sonuçlanacağını anlatan Çetinsaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "İkinci aşaması da haziran ayının ilk haftasında Vandan başlayarak devam edecek. İnşallah 6 Haziranda bütün YÖK Genel Kurulu üyeleri olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine gideceğiz. Orada genel kurul toplantımızı yapacağız. Üniversite yetkilileri, senato üyeleri ve öğretim üyeleriyle bir araya geleceğiz. Hem de YÖK Genel Kurulu olarak orada çözüm sürecine desteğimizi açıklayacak, üniversitemiz başta olmak üzere diğer üniversitelerle de istişarelerde bulunacağız. O bakımdan sürece katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum."
     Muğla Üniversitesinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurulda, kurulda yer alan tüm öğretim üyeleri adına çözüm sürecine olan katkı ve desteklerini açıkladığını anımsatan Çetinsaya, "Böylece bir yandan YÖK, bir yandan üniversitelerarası kurul hem Türkiyenin bu önemli dönüşüm sürecindeki çözüm sürecini destekliyor hem de bütün üniversitelerimizi bu sürecin bir parçası kılmak için gerekli çabaları gösteriyor. Bu sürecin ülkemizin yarınları için başarıya ulaşmasını en içten temennilerimle niyaz ediyorum" diye konuştu.
     Toplantı daha sonra basına kapalı olarak sürdü.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber YÖK Başkanı Çetinsaya Batmanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER