YÖREDER yöresel ürünleri tanıtacak

YÖREDER yöresel ürünleri tanıtacak -YÖREDERin yöresel ürünlerin tanıtımını yapmak üzere başlattığı "Yöre Yöre Türkiye Projesi"nin startı kasım ayında Antalyadan verilecek


ANTALYA (A.A) - Yöresel Ürünleri Koruma ve Tanıtma Derneği (YÖREDER) tarafından yürütülen "Yöre Yöre Türkiye Projesi" kapsamında Türkiye genelinde tanıtım günleri düzenlenecek.
     YÖREDER Başkanı Çolakoğlu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) toplantı salonunda yaptığı konuşmada, Türkiyede son yıllarda halkın yöresel ürünlere ilgisi ve talebinin arttığını kaydetti. Çolakoğlu, yöresel ürünlerin geç de olsa farkına varılmasının yöresel ürün üretenlerini mutlu ettiğini dile getirdi.
     Derneğin Türkiyeye özgü ürünleri korumayı hedeflediğini anlatan Çolakoğlu, şöyle konuştu:
     Derneğimize bir yıl içinde yaklaşık 40 ilden yöresel ürün üreten ve ticaretini yapanlar üye yapılacak. Üyelerin ürünleri sertifikalandırılacak, derneğimizin logosu kullandırılarak bu logo tüketicilerimizin güvenli etiketi olacak. Yöre Yöre Türkiye Projesi ile büyükşehirlerimizde tanıtım günleri ve benzer etkinlikler düzenlenecek. Yöresel ürünlerimizin tanıtımları yapılarak, bu ürünleri üreten üreticilerimizin kapasiteleri artırılmaya çalışılacak. Derneğimiz, ülkemizin bu ürünlerini yurt dışında sergileyerek hem ürünlerimizi hem de ülkemizi tanıtma fırsatı yaratılacak. Projenin startı, kasım ayında Antalyadan verilecek."
     Toplantıya katılan YÖREDER Kurucu Üyesi ve Sanatçı Sümer Ezgü de yöresel ürünlerin yaygınlaştırılmasını desteklediğini belirtti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber YÖREDER yöresel ürünleri tanıtacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER