Yozgatta Çiğdem Şenliği

Yozgatta Çiğdem Şenliği -UNESCOnun geçen yıl İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesine aldığı şenlik kapsamında vatandaşlara çiğdemle pişirilen bulgur pilavı ikram edildi (Fotoğraflı - Görüntülü)


YOZGAT (A.A) - Yozgatta, UNESCO tarafından geçen yıl İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesine alınan Çiğdem Şenliğinin bu yıl üçüncüsü düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanında yapılması planlanan şenlik, kar yağışı nedeniyle bir alışveriş merkezinin konferans salonunda gerçekleştirildi.
     Vali Abdülkadir Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, çiğdem çiçeğinin bulgur pilavına katılmasının tarih boyunca var olan, Anadolunun güzel bir geleneği olduğunu ifade etti.
     Belediye Başkanı Yusuf Başer de çiğdemin baharın müjdecisi olduğunu belirtti.
     Kırlarda oynayan çocukların çiğdemler çiçek açtığında bunları toplayarak kapı kapı dolaştıklarını ve baharın geldiği müjdesini verdiklerini vurgulayan Başer, Yozgatta oldukça yaygın olan bu gelenek son zamanlarda unutulmaya yüz tuttu. Bu geleneği yaşatmak üzere şenliğin bu yıl üçüncüsünü düzenledik. Önümüzdeki yıllarda da bunu devam ettireceğiz dedi.
     Konuşmaların ardından Azerbaycan ve Kırgızistandan gelen müzik ve halk oyunları ekibi gösteriler yaptı, doğadan toplanan çiğdem çiçeklerini bir çalıya dizen gençler, davul zurna eşliğinde maniler söyleyerek protokol üyelerinden yağ ve bulgur topladı, Bozok Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi öğrencileri arasında ip çekme ve çuvalda yürüme, iple topaç döndürme yarışmaları yapıldı.
     Buradaki programın ardından Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Sosyal Tesislerinde vatandaşlara çiğdemle pişirilen bulgur pilavı ikram edildi.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Yozgatta Çiğdem Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER