Yozgatta eğitime hayırsever desteği

Yozgatta eğitime hayırsever desteği


YOZGAT (A.A) - Hayırsever işadamı Gencay Koyunbaşoğlu tarafından Yerköy ilçesine yaptırılacak 14 derslikli okulun temeli düzenlenen törenle atıldı.
     Temel atma törenine Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yerköy Kaymakam Vekili Mustafa Türkcan, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
     Vali Abdulkadir Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, hayırsever işadamı Gencay Koyunbaşoğluna teşekkür ederek Doğup büyüdüğü toprakları unutmayarak böylesine hayırlı bir işe girişen Gencay Koyunbaşoğlunun bu asil davranışının diğer işadamlarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum dedi
     Koyunbaşoğlu, ise, babaannesinin adını taşıyan okulu yaptırmanın çocukluk hayali olduğunu ifade ederek Atatürkün Gençler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır düsturuna olan inancım tamdır. Gençlerimize ve dolayısıyla eğitime yapılan yatırımların er ya da geç büyük bir katma değer olarak ülkemize geri döneceğine inanıyorum. İlçemize böyle bir okul yapma fırsatını bana tanıyan ve büyük destek veren Valimiz Sayın Abdulkadir Yazıcı olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederken, bugün büyük bir gurur ve onur ile temelini atacağımız bu okulun ilçemize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum diye konuştu.
     Konuşmaların ardından 14 derslikli okulun temelini, dualarla atıldı.
     Okulu Gencay Koyunbaşoğlunun babaannesi Rabia Koyunbaşoğlunun adı verilecek.
     Vali Yazıcı, tören sonrası Yerköy ilçesinde devam eden altyapı çalışmaları hakkında Yerköy Kaymakam Vekili Mustafa Türkcan ve Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlundan bilgi aldı.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Yozgatta eğitime hayırsever desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER