Yozgatta kentsel dönüşüm çalışmaları

Yozgatta kentsel dönüşüm çalışmaları


YOZGAT (A.A) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yozgatta 634 konut inşa edeceği bildirdi.
     Belediye başkanı Yusuf Başer, uzun yıllar önce boşalan harabe görünümündeki eski Sanayi Sitesinde incelmelerde bulundu.
     Başer, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 1999 yılından bu yana kullanılmayan Sanayi Sitesinin, kentsel dönüşüm programına alındığını ifade etti.
     Yozgat Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol çerçevesinde 60 bin metrekarelik bu alana 634 konut ve 18 bin metrekarelik ticaret merkezi yapılacağını ifade eden Başer, şöyle devam etti:
     Yıllardır mülk sahipleriyle bir araya gelerek buranın sorununu çözmeye çalıştık. Bir türlü anlaşma zemini bulamamıştık. 60 dönüm alanda bin civarında hissedar bulunuyor. Bunları bir araya getirmek de mümkün olmadı. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ ile protokol imzalandı. Belediye meclisinden çıkacak kararın ardından bu alanı güzel bir görünüme kavuşturacağız. 634 konut ve ticaret merkezinin yapılacağı bu alan modern bir şehir görünümüne kavuşacak dedi.
     Mülk sahipleriyle anlaşarak yıkım çalışmalarına başlanacağını belirten Başer, şunları kaydetti:
     İnşaat bu yıl başlayacak ve 2 yıl içerisinde tamamlanmış olacak. İnşallah Yozgatta cumhuriyet tarihinin en büyük projesi gerçekleştirmiş olacak. 18 bin metrekare ticari alanın bulunacağı proje, sokaklarıyla, caddeleriyle modern çağın gerektirdiği yeşil alanıyla, otoparkıyla Yozgata modern bir alan kazandıracak. Buradaki harabe görüntüden de kurtulmuş olacağız ve 30 yıllık bir sorunu çözümlenmiş olacağız.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Yozgatta kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER