Yozgatta okullarda süt dağıtımı başladı

Yozgatta okullarda süt dağıtımı başladı


YOZGAT (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü okul sütü programı kapsamında Yozgattaki okullarda süt dağıtımı başladı.
     Program doğrultusunda TOKİ İlk Okulunda yapılan süt dağıtım töreninde Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaaadin Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz tarafından öğrencilere süt dağıtımı yapıldı.
     Vali Yazıcı, süt dağıtımı esnasında öğrencilere sütün önemine ait bilgiler verdi.
     Yazıcı, projenin çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak için gerçekleştirildiğini söyledi.
     İl genelinde 340 okul merkezinde, 32 bin 709 öğrenciye ikinci dönem itibariyle süt dağıtımına başlanıldığını belirten Yazıcı, Haftalık dağıtımımız pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olarak belirlendi. İlimizde özel okullar dahil olmak üzere ilkokul 1, 2, 3, 4 ve anasınıflarında okul sütü dağıtılacak. Okul sütü daha önceden de planlanmış bir çalışma. Çocuklarımız süt tüketerek, daha sonraki yıllarda süte olan hassasiyetlerini azaltmış olacaktır. Bazı çocuklarımızda şu anda da hassasiyet gelişebilir. Ailelerin sağlık kuruluşlarımıza başvurmaları halinde bu çocuklarımızı süt içme kampanyasına dahil etmeyeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yozgatta okullarda süt dağıtımı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER