Yozgatlılar Derneğinden Türk Ocağı-nı ziyaret

Yozgatlılar Derneğinden Türk Ocağı-nı ziyaret


KAYSERİ (A.A) - Yozgatlılar Derneği Başkanı Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Ocakları Kayseri Şube Başkanı Doç. Dr. Bayram Durbilmezi ziyaret etti.
     Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, ziyarette, dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek, Türkiye-nin en saygın sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türk Ocakları ile işbirliği içinde olmaya önem verdiklerini, aynı zamanda Kayseri Yozgatlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Doç. Dr. Bayram Durbilmez-in bu işbirliğini kolaylaştıracağına inandıklarını ifade etti.
     Durbilmez ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şehir ve kasaba derneklerinin dayanışmayı kuvvetlendirdiğini, bu derneklerin yaptığı çalışmaların Türk Ocağının hedeflerine de uygun olduğunu söyledi.
     Yöre kültürlerinin yaygınlaştırılarak ülke kültürüne kazandırılması ve böylelikle milli kültürün zenginleştirilmesinde büyük yarar gördüklerini söyleyen Durbilmez, Türk Ocaklarının asıl hedefinin Türk kültürünü yaygınlaştırmak olduğunu vurguladı.
     Doç. Dr. Durbilmez, Yozgat ile Kayserinin kardeş şehirler olduğunu ifade ederek, Kayseri-de yaşayan Yozgatlıların Kayseri ile bütünleşerek kentin bilim, fikir, sanat, ticaret ve siyaset dünyasına önemli katkılar sağladığını, Türk Ocağı üyeleri arasında da çok sayıda Yozgatlı bulunduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Yozgatlılar Derneğinden Türk Ocağı-nı ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER