Yrd. Doç. Dr. Erdem:

Yrd. Doç. Dr. Erdem: -Çaça, hamsiye alternatif olabilir


SİNOP (A.A) - Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Erdem, çaçanın hamsiye alternatif olabileceğini bildirdi.
     Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilim adamlarınca yapılan tespit ve gözlemlere göre Karadenizde bol miktarda çaça olduğunu söyledi.
     Kuzey Denizi ve Karadenizde yaşayan sardalya ile aynı aileye sahip kalabalık sürüler halinde yaşayan çaçanın Rusya, Ukrayna, Bulgaristan ve Romanya gibi Karadenize kıyısı olan ülkeler tarafından avlandığını belirten Erdem, şunları kaydetti:
     Çaça, hamsiye alternatif olabilir. Bizim balıkçımız açık denizde avlanmaya kendini alıştıramadığı için ancak yumurtlama döneminde sahile gelen çaçaları avlıyor. Karadenizin açık sularında yılda 150 bin ton avlanabilecek çaça balıkçımızı bekliyor. Fakat bu balığı avlayabilmek için balıkçılarımızın bilgisi ve sahip olduğu teknoloji açık sularda bu balığı avlamaya kafi değil. Balıkçımız ve bilim adamları işbirliğinde bir araya gelerek bu bilgi ve teknoloji geliştirilerek bu potansiyel değerlendirilebilir ve yılda 200 bin ton çaça avlanabilir.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Yrd. Doç. Dr. Erdem: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER