Yunanistan Büyükelçisinden KAYSOya ziyaret

Yunanistan Büyükelçisinden KAYSOya ziyaret


KAYSERİ (A.A) - Yunanistanın Ankara Büyükelçisi Kyrıakos Loukakis ve Ticaret Müsteşarı Lambis Kounalakis Kayseri Sanayi Odasını (KAYSO) ziyaret etti.
     Büyükelçi Loukakis, iki komşu ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini, bunun yolunun da ekonomik ilişkileri geliştirmekten geçtiğini belirtti.
     Loukakis, geçtiğimiz mart ayında iki ülke başbakanları arasında imzalanan 25 maddelik işbirliği metnini hayata geçirmek üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini, ticari hayatta Anadolunun ve Kayserinin önemini bildiklerini kaydetti.
     KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan ise, Kayserinin Türkiyenin en önemli sanayi kentlerinden biri olduğunu, yaklaşık 3 milyar dolar dış ticaret hacmine sahip kentin farklı ürün yelpazesine sahip olduğunu söyledi.
     Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin 1999 yılındaki deprem felaketinden sonra artmaya başladığını hatırlatan Okandan, "Geçtiğimiz süreçte Başbakanlık ve Dışişleri Bakanları düzeyinde yapılan görüşmelerde güven artırıcı önlemler alınması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Bu yıl İstanbuldaki toplantıda da 25 madde üzerinde anlaşmaya varılması ve yüksek düzeyde iş konseyinin oluşması iki ülke arasındaki işbirliğini artıracaktır" diye konuştu.
     İki yakın komşu olarak 5 milyar dolarlık dış ticaret hacminin yeterli olmadığına dikkati çeken Okandan, şunları kaydetti:
     "Yunanistan Türkiyeden ihracat yapılan ülkeler arasında 26. sırada, Kayserinin ihracat sıralamasında ise 20. sırada yer almaktadır. Kayseriden 45 üyemiz Yunanistan ile ticaret yapmakta. Bu sayıyı daha da artırmak için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız."
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yunanistan Büyükelçisinden KAYSOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER