Yunus Emre, kabri başında anıldı

Yunus Emre, kabri başında anıldı -Büyük Türk düşünürü ve halk ozanı Yunus Emre, kabrinin bulunduğu Eskişehirin Mihalıççık ilçesine bağlı Yunus Emre beldesinde anıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyük Türk düşünürü ve halk ozanı Yunus Emre, kabrinin bulunduğu Eskişehirin Mihalıççık ilçesine bağlı Yunus Emre beldesinde anıldı.
     Vali Kadir Koçdemir ve beraberindekiler, Yunus Emrenin kabri başında dua okuduktan sonra tören alanına geçildi. Burada konuşan Koçdemir, Yunus Emre gibi güzel sözler söyleyen pek çok insanın olduğunu ancak 700 yıldır ağızdan ağza, nesilden nesile Yunus Emrenin bu zamana kadar yaşatılmış olmasının Yunus Emrenin güzel söz söylemesinde yattığını kaydetti.
     Yunus Emrenin verdiği ilk sözü unutmadığını ifade eden Koçdemir, Yunus Emre, büyük mülahazalara, kapsamlı tartışmalara girmemiş, sadece bildiğini yapmıştır. Bilmiştir ki; bildiklerini yaptığında bilmediklerinin perdesi ona açılacaktır dedi.
     TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı da TBMM Genel Kurulunda Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kanun Tasarısının kabul edildiğini hatırlatarak, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti projelerinin Eskişehir Valiliği koordinasyonunda herkesin katkısıyla gerçekleştirileceğini bildirdi.
     2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti projesiyle bu tür anma programlarının daha verimli ve anlamlı hale geleceğini anlatan Avcı, Seneye hem mikrofonların yönü, hem oturma düzeni, hem de programın içeriği bakımından daha güzel bir kutlama törenlerinde buluşacağımızı ümit ediyorum diye konuştu.
    
     -Yunus Emreyi bu tüketim çağına kurban etmeyelim-
    
     BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de tutarsızca her şeyin tüketildiğini, bu manada Yunus Emre ve Mevlanalar gibi nice değerlerin de anlamsızca tüketildiğini öne sürerek, Yunus Emreyi bu tüketim çağına kurban etmeyelim. Her eve mutlaka bir Yunus Divanının girmesini sağlayalım. Çocuklarımıza ve gençlerimize mutlaka Yunustan bir şeyler öğretilim. Okul öncesi çağdan itibaren mutlaka çocuklarımıza Yunus sevgisini öğretmeliyiz diye konuştu.
     Etkinliğe, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ertan Koşarsoy, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Jandarma Komutanı Alay Komutanı Albay Feyzullah Günal, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Konuşmaların ardından, Yunus Emre Belde Belediye Başkanı İsmail Hakkı Yavuz, davetlilere üzerinde Yunus Emre kabartması olan tablo hediye etti.
     Bosna Hersekten gelen Burhan Şaban İlahi Grubunun konser verdiği etkinlik, Yunus aşı denilen pilav ve et haşlaması ikramıyla sona erdi.
     (FD-DA-EHK)
<< Önceki Haber Yunus Emre, kabri başında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER