Yurtta kış

Yurtta kış -Van ve Muşta 141 köyle ulaşım sağlanamıyor


VAN (A.A) - Van ve Muşta etkili olan kar yağışı nedeniyle 141 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Van İl Özel İdaresi karla mücadele biriminden alınan bilgiye göre, kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 41 köy yolunun ulaşıma kapandı.
     Yetkililer, kapalı köy yollarının açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalara başladığını, acil durumlar için de bir ekibin hazır bekletildiğini söyledi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de, Van-Bahçesaray karayolunun Çatak yol ayırımından itibaren kar yağışı ve tipi nedeniyle yolun ulaşıma kapandığını bildirdi.
     Ekiplerin yol açma çalışmalarına hava koşullarının düzelmesiyle birlikte başlayacağını ifade eden yetkililer, Van, Muş, Hakkari ve Bitlis geneli ekiplerin yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptığını kaydetti.
     Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü ise, il geneli havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini, kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğini bildirdi.
     Kentte 5 gün boyunca aralıklarla kar yağışının beklendiğini ifade edilirken, hava sıcaklığının hafta içerisinde -9 dereceye kadar ineceğini ifade etti.
    
     -Muş-
    
     Muşta dün öğleden sonra aralıksız etkisini sürdüren kar yağışı merkez ve ilçelere bağlı 100 köy yolunun ulaşıma kapanmasına eden oldu.
     Kar yağışının devam ettiğini belirten İl Özel İdaresi Şube Müdürü Fesih Çakır, acil müdahaleler dışında her hangi bir çalışma olmadığını ifade etti.
     Çakır, Ekiplerimiz hazır durumda bekliyor. Kar yağışı durduğu an çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.
     Öte yandan kar yağışının etkili olduğu kent merkezinde ise, vatandaşlar iş yeri önleri ile kaldırımları temizlemeye çalıştı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım - Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER