Yüzerek engelini aştı, dünya şampiyonluğunun hayalini

Yüzerek engelini aştı, dünya şampiyonluğunun hayalini kuruyor -Edirnede 18 yaşındaki doğuştan bedensel engelli Özge Üstün, Dünya Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonu olabilmek için annesi ve antrenörünün desteğiyle şampiyonaya hazırlanıyor


EDİRNE (A.A) - Cihan Demirci - Edirnede doğuştan bedensel engelli Özge Üstün (18), 2016 Paralimpik Olimpiyatlarına şampiyonluk hedefiyle hazırlanıyor.
     Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzmeye 1,5 yıl önce başladığını ve Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonluğu başarısına, dünya şampiyonluğunu da eklemek istediğini söyledi.
     Annesi ve antrenörü yardımıyla Fatih Sultan Mehmet Yüzme Havuzunda Paralimpik Olimpiyatlarına hazırlandığını ifade eden Üstün,1,5 yıllık bir çalışma ile Türkiye şampiyonu oldum. Yarışlarımız İstanbulda oldu. 200 kişilik katılımın olduğu yarışlarda kurbağa ve serbest yüzdüm ve şampiyon oldum. Önümüzde olimpiyatlar var. 2016 Paralimpik Olimpiyatlarında dünya şampiyonluğuna kadar gitmeyi düşünüyorum. Orada da altın madalya alarak, ülkemi en iyi temsil etmek istiyorum diye konuştu.
    
     -Yüzmek, öz güvenimi artırdı-
    
     Üstün, sosyalleşmenin dışında yüzme sporunun öz güvenini de artırdığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Yüzmenin öz güvenime büyük katkıları oldu, bunun dışında ağırlık çalışıyorum. Ağırlık çalışmak yüzerken bana hız kazandırıyor. Bunların yanı sıra satranç oynuyorum. Satrançta il birinciliği ve ikinciliğim var. Engellilerin kesinlikle öz güvenleri olsun. Engellerini göz ardı edip, engellerini düşünmeden her şeyi yapsınlar. Sosyal hayatlarını geliştirsinler. Bizde sonuçta toplumda bir bireyiz. Toplumla kaynaşıp iyi bir yerlere gelmemiz gerekiyor. Engellilerin sosyal hayatlarının çok iyi olması gerekiyor. Benim yaptıklarımı birçok engelli yapabilir. Bu konuda çaba ve emek çok önemlidir.
     İlhami Ertem Lisesinde son sınıf öğrencisi olan Üstün, bir diğer hayalinin ise hukuk fakültesinde okumak olduğunu kaydetti.
    
     -Devlet, engellilere her yerde sahip çıkıyor-
    
     Özgenin annesi Sevim Üstün de (44), çocuğunun yüzme sporuna omuriliğinde yaşanan sorun nedeniyle tedavi amacıyla başladığını söyledi.
     Başlangıçta Özgenin yüzücü olacağına inanmadıklarını belirten Üstün, şunları kaydetti:
     Engelli aileleri önce çocuklarına güvensinler. Aileler kendileri de bu konuda çok savaş vermelidir. Aileler benim çocuğum engelli deyip bir köşede oturtursa o çocuk hiçbir yere gelemez. Biz devlete kesinlikle yük olmak istemiyoruz. Devletten gelir sağlamak istemiyoruz. Biz kendi hayatına sahip çıkabilen bir çocuk yetiştirmek istiyoruz. Devlet, engellilere her yerde sahip çıkıyor. Aileler bunu bilmiyor. Bana senin yaptığını biz yapamayız diyorlar. Aileler çok savaş vermelidir. Özge, yüzmeye başladıktan sonra kendine güvenen bir birey oldu. Bizim aklımızın ucundan geçmezdi Özgenin üniversite sınavlarına gireceği.
     Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörü Canan Zerev Üstev ise, Özgenin çabuk kavrayan ve öğrenen bir öğrenci olduğunu söyledi. Üstev, engelli kişilerin istediklerinde hayata ilişkin birçok şeyi başarabileceğini kaydetti.
    
     Yayıncı: Ersin Şiyhan
<< Önceki Haber Yüzerek engelini aştı, dünya şampiyonluğunun hayalini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER