Yüzme

Yüzme -5. Kış Kupası Atlama Şampiyonası Ankarada başladı


ANKARA (A.A) - Yüzmede 5. Kış Kupası Atlama Şampiyonası Ankarada başladı.
     Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Keçiören Belediyesi Etlik Olimpik Yüzme Havuzunda 3 gün sürecek organizasyona, 7 ilden 9 kulüp ve 57 sporcu katıldı.
     Gençlerde A, B, C ve D kategorilerinin yanı sıra yıldızlarda yapılan yarışmalarda sporcular, 1 ve 3 metre tramplen ile kule disiplinlerinde yarıştı.
     Şampiyonanın açılış töreninde konuşan Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Özcan, organizasyona evsahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm sporculara başarılar diledi.
     Yüzme Federasyonu Asbaşkanı Cem Görgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankarada çok uzun zamandır atlama yarışması yapılmadığını belirterek, Atlamada genellikle tesis sıkıntısı yaşıyoruz. Açık havuzlarımız var, ancak kapalı havuz sayısında sıkıntı çekiyoruz. Keçiören Belediyesine yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz dedi.
     Yarışmaya katılımın yüksek olduğunu ve bu artışın atlama branşı için çok sevindirici olduğunu kaydeden Görgül, Atlama zor bir branş. Bir sporcunun yetişmesi neredeyse 10 yılı buluyor. Bu nedenle çoğunlukla altyapıya önem veriyoruz. Geleceğin sporcularını yetiştirmeye çalışıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER