Oto hırsızlığı çetesine büyük operasyon

İnternetten satılık ilanları üzerinden takibe aldıkları araçları dolandırdığı ileri sürülen çeteye karşı yapılan operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

Oto hırsızlığı çetesine büyük operasyon

Konya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü, son yılların en büyük oto hırsızlığı operasyonuna imza attı. Şüphelilerin, internetten takibe aldığı araç sahiplerini dolandırdığı öğrenildi. Konya, Antalya, Kütahya ve Kars'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda örgüt lideri olduğu öne sürülen Beytullah O. (28) ile 23 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan Ali S.'nin ise tatil için gittiği Antalya'da gözaltına alındığı belirtildi. 

Operasyonda bir kısmı parçalanmış olarak ele geçirilen 50 araçtan ikisinin de kamyon olduğu tespit edildi. Ayrıca çetenin devren satılık ilanı olan 10 iş yerini de aynı yöntemle aldıkları ifade edildi. 

Gözaltına alınan şüphelilerin bazı araçları üzerlerine aldığı tespit edilirken şüpheliler hakkında suç örgütü kurmak, oto hırsızlığı ve nitelikli dolandırıcılıktan işlem yapılacağı belirtiliyor. 

'ADRESTE BULAMAYINCA DOLANDIRILDIĞIMI ANLADIM'

Konya polisi, çetenin elinden kurtardığı araçları Asayiş Şube Müdürlüğü önüne getirdi. Aracının bulunduğu haberiyle emniyete geldiğini söyleyen Murat Özer, "Bir kişi, aracımı satın almak için evime geldi. 'Üzerimde para yok, iki gün sonra getireyim' deyince kabul ettim. Parayı getirmeyince bana verdiği adrese gittik, ama o adreste böyle birini bulamayınca dolandırıldığımı anladım. Sonra polise bildirdim." dedi.  Özer, araç sahiplerine araçlarını veresiye satmamaları tavsiyesinde bulundu. 

(CİHAN)

<< Önceki Haber Oto hırsızlığı çetesine büyük operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER