YYÜ, 2012

YYÜ, 2012-2013 akademik yılı başladı


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesinin (YYÜ), 2012-2013 akademik yılı bugün başladı.
     Depremin ardından hızla toparlanan YYÜ, 2012-2013 akademik yılını bugün başlattı. Konu ile ilgili açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yaşanılan 2 yıkıcı depreme rağmen, bugün eğitim öğretime başladıklarını söyledi.
     Yaşanan depremlerden üniversitenin güçlenerek çıktığını, 13 fakülte, 4 yüksek okul ve 7 meslek yüksek okulunda eğitim ve öğretime başladıklarını kaydeden Battal, şöyle konuştu:
     Kısa sürede birçok fakülte ve meslek yüksek okulu binamızın, deprem güçlendirme çalışmasını bitirdik. Yine prefabrike derslikler ve yeni fakülte binalarını hizmete açtık. Barınma konusunda da eski binalarımızda güçlendirme çalışması yaptık ve buna ilave yeni yurtlar yaptırdık. Hem derslik hem de yurt kapasitemizi artırdık. Bu şekilde 2012-2013 akademik yılı hazırlıklarımızı yaparak, öğrencilerimizin ders başı yapmasını sağladık. Şu an hiçbir sıkıntı yaşanmadan derslerimiz başladı.
     2012-2013 akademik yılının aksamadan devam edeceğini de belirten Rektör Battal, üniversitenin kısa sürede toparlanmasında desteği ve katkısı olan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyeleri, Yurt-Kur Genel Müdürü Hasan Albayrak, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve Vali Münir Karaloğluna teşekkür etti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER