Zabıta Haftası etkinlikleri

Zabıta Haftası etkinlikleri -Bayburt Belediye Başkanı Polat, Zabıta Müdürlüğü personelini kabul etti


BAYBURT (A.A) - Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Zabıta Müdürlüğü personelini kabul etti.
     Polat, Belediye Zabıta Teşkilatının 186. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Zabıta Müdürü Cavit Türk ve beraberindeki personeli makamında kabul ederek, bir süre görüştü. Türk, hafta dolayısıyla Başkan Polata çiçek hediye etti.
     Vatandaşların haklarını koruyan zabıtaların kutsal bir görevi üstlendiklerini belirten Polat, Sizler zabıta olarak çok kutsal bir görevi icra ediyorsunuz. Çarşıda, pazarda hem alcıyı hem de satıcıyı kontrol etmekle Peygamber Efendimizin, Hazreti Ömerin görevini yapıyorsunuz. Kamunun hakkını koruyorsunuz dedi.
     Polat, zabıtanın kenti daha yaşanabilir hale getirmek için çalıştığını ifade ederek, Bazen zorluklarla, hatta suça meyilli insanlarla da karşılaşıyorsunuz. Halkımızın sağlık, sıhhat ve huzuru için 7 gün, 24 saat görev yaparak, karşılaştığınız olumsuzluklara da göğüs geriyorsunuz diye konuştu.
     Zabıtanın, belediyenin dışa dönük yüzü olduğunu vurgulayan Polat, şunları kaydetti:
     Halkımızın hijyenik koşullarda üretilmiş temel gıda maddelerini tüketmesi için imalathanelere yaptığınız denetimlerde, kurallara uyan esnafımızı takdir etmelisiniz. Yazın turizm, kışın ise üniversite kenti olan şehrimizde hem öğrencilerle hem de yerli ve yabancı turistlerle iyi iletişim kurmalısınız. Başı sıkışan öğrenci, polise gitmeden bizim yanımıza gelebilmelidir. Onların sıkıntılarına ilk önce biz çözüm üretmeliyiz. Şehrimizin tarihi ve kültürel mekanları hakkında sizlerin de bilgiye sahip olmanız gerekiyor ki yerli ve yabancı turistlerimize daha iyi yardımcı olabilesiniz.
     Zabıta Müdürü Cavit Türk, 1826 yılından itibaren hizmet veren köklü kuruluşlardan biri olan Zabıta Teşkilatının 186. yaşını kutladıklarını belirterek, Zabıta, yapabildiği ve giderebildiği tüm olumsuzluklardan mutlu olmaktadır. İnsanlara hizmet etmeyi ilke edinip, halka hizmeti, hakka hizmet olarak görmektedir. Bu düşünce 186 yıldır devam ediyor ve daha da devam edecektir dedi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Zabıta Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER